Startup Days na GCC

Pridružite se nam na Startup Days in razširite glas o mladinskem podjetništvu!

 

V čem se uspešen podjetnik razlikuje od vseh ostalih?
Uspešen podjetnik zbere pogum, da svojo zamisel tudi poskusi udejanjiti. 
Februarja je čas, da začnemo.

 

Več kot 80 bodočih podjetnikov – dijakov iz vse Slovenije se bo med 17. in 19. februarjem zbralo na Gimnaziji Celje – Center, kjer bodo svoje znanje pod vodstvom mentorjev iz vrst najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov uporabili za realizacijo svojih poslovnih zamisli. Mladi bodo v 54 urah, od prve zamisli do končne realizacije pripeljali svoje poslovne ideje in jih ob zaključku svoje zamisli predstavili komisiji, ki bo nagradila najboljše.
 
Projekt, namenjen promociji podjetnosti in zaposljivosti mladih, od 17. do 19. februarja skupaj organizirata Gimnazija Celje – Center in Ustvarjalnik, pospeševalnik mladinskega podjetništva. Na njem bodo dijaki, ki po vsej Sloveniji obiskujejo podjetniške krožke, na podlagi svojih zamisli izdelali prve produkte in jih poskusili tudi prodati.
 
Glavni namen druženja je, da se mladim ponudi prvo izkušnjo v poslu in prostor, da svoje znanje in ideje preizkusijo v praksi ter se soočijo s trgom. Želimo si, da bodo zaradi te izkušnje bolj zaposljivi in z večjo gorečnostjo razmišljali o lastni podjetniški poti.
 
Dogajanje bo trajalo cel konec tedna. Mladi se bodo dobili v petek popoldne, ko bodo predstavili svoje ideje in izbrali najzanimivejše. Nato se bodo povezali v ekipe, ki bodo zamisli tudi uresničile – cilj dogodka je, da vsaka ekipa svojo zamisel spremeni v delujoč produkt in ga ponudi trgu. Pri njihovem delu jim bodo ves čas pomagali mentorji, najizkušenejši slovenski podjetniki, ki bodo z njimi preživeli cel konec tedna. Aktivnosti se bodo zaključile z javno predstavitvijo vseh produktov v nedeljo med 16.00 in 19.00 v dvorani Narodnega doma v Celju. Takrat bo komisija vlagateljev izbrala tudi najbolj perspektivne zamisli.
 

PROGRAM DOGAJANJA:

PETEK, 15.00-19.00 – otvoritev dogodka in predstavitev zamisli s podjetniških krožkov (dogodek bo otvoril župan mestne občine Celje, g. Bojan Šrot, osrednji govornik pa bo znan slovenski serijski podjetnik in investitor Gregor Rebolj)

Med vikendom bodo mladi 54 ur brez prestanka in pozno v noč ustvarjali svoje zamisli, pri čemer se jim bo v tem času pridružilo več kot 30 različnih strokovnjakov s področja podjetništva. 
 
NEDELJA, 16.00-19.00 – sklepni dogodek, na katerem bo vsaka sodelujoča ekipa v 3 minutah predstavila svoj produkt komisiji uglednih slovenskih podjetnikov ter odgovarjala na njihova vprašanja. Predvidoma bodo zmagovalci vikenda znani v nedeljo ob 18.30, ko jim bodo nagrade podelili najvidnejši predstavniki lokalnega gospodarstva.
 
Sklepna prireditev bo potekala v dvorani Narodnega doma v Celju (Glavni trg 17, Celje).
 
Vljudno vabljeni, da si dogajanje kadarkoli med vikendom ogledate tudi v živo, hkrati pa vas prosimo, da objavite novico o dogodku. Na tak način nam boste pomagali razširiti glas o mladih posameznikih, ki ne verjamejo v brezposelnost med mladimi, ampak si sami ustvarjajo priložnosti.

 
Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani https://startupdays.ustvarjalnik.org/. Za več informacij in dogovor o vašemu obisku se lahko obrnete na vodjo projekta, poslovnega direktorja Ustvarjalnika, Matica Breznika (041 971 779).

 

S prijaznimi pozdravi
Ekipa StartUp Days 2017

Skip to content