gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Teden Evrope 2021

Tudi letošnje leto bomo na GCC tradicionalno počastili dan Evrope (9. 5.) z evropskim tematskim tednom, ki ga tokrat v okviru progama Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, v katerem že več let sodelujemo tudi na GCC, pripravljamo v sodelovanju s Sledkom, Konfucijevo učilnico Celje in ciklom Koristnost nekoristnega.

9. maja v Evropski uniji obeležujemo obletnico zgodovinsko pomembne Schumanove deklaracije. Francoski zunanji minister Robert Schuman je v govoru v Parizu leta 1950 predlagal novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljala trajni mir med narodi Evrope. Zavzel se je za oblikovanje evropske institucije, ki bi skrbela za skupno upravljanje industrije premoga in jekla. Pogodbo o ustanovitvi takšne institucije so podpisali naslednje leto. Schumanov predlog šteje za začetek povezovanja držav v Evropsko unijo. 9. maj je pomemben datum tudi za svetovno zgodovino, saj velja, da se je ta dan z dokončno kapitulacijo Nemčije končala II. svetovna vojna.

V tednu Evrope 2021 pa za vas pripravljamo nagradni kviz, 2 spletni predavanji, tradicionalni glasbeni dogodek na rondoju za šolo in kulinarični večer v Celjskem mladinskem centru.

Program dogodkov in prireditev najdete v spodnjem dokumentu.

Prispevka ni mogoče komentirati.

Skip to content