TEDEN KNJIGE NA GCC

19.–23. april

Pomladna meseca marec in april slavita zapisano in govorjeno besedo v verzih in prozi, slavita knjige, pisanje in branje.

20. marca je svetovni dan pripovedništva (praznik umetnosti ustnega pripovedovanja zgodb), pesništvo in pesnike slavimo 21. marca, na svetovni dan poezije.

Aprilu pa radi rečemo tudi mesec knjig, saj je 2. aprila mednarodni dan knjige za otroke, 20. aprila dan slovenske knjige, 23. april pa mednarodni dan knjig in avtorskih pravic. To je dan, ko praznujemo vsi, ki imamo radi knjige. Dan je posvečen promociji branja, založništva ter zaščiti avtorskih pravic in intelektualne lastnine.

Knjigi in njeni moči v čast povsod po svetu potekajo različni dogodki za promocijo branja ter ozaveščanje o zaščiti avtorskih pravic. Pri nas npr. Slovenski dnevi knjige pa Noč knjige, knjižni sejmi idr. Praznik knjige pa bomo na šoli obeležili tudi letos.

V TEDNU KNJIGE NA GCC (19.–23. 4.) bomo vse omenjene praznike združili, zato vas, DRAGI DIJAKI, vabimo k sodelovanju in soustvarjanju tematskega tedna, v katerem bomo sodelovali tudi profesorji.

Izbirate lahko med različnimi aktivnostmi (glej priložen dokument na dnu strani) in lepo povabljeni, da izberete tisto, skozi katero boste lahko najbolj izrazili svoje veselje in ljubezen do branja, knjig in literature.

Vaše izdelke bomo delili na spletnih in družbenih straneh GCC.

Pošljite jih na e-naslov:

knjiznica@gcc.si

ROK ZA ODDAJO:

petek, 16. april 2021

Sledite tudi tematskim objavam v Sledku.

Veselimo se vaših izdelkov in praznika knjig in branja!

Skip to content