Tradicionalna kitajska medicina

Vljudno vabljeni na Konfucijev webinar, kjer bomo gostili velikega poznavalca akupunkture in kitajske tradicionalne medicine v Sloveniji. Miha Virant nam bo predstavil povezavo tradicionalne kitajske medicine s petimi elementi, opisoval delovanje notranjih organov in konkretno svetoval, kako lahko svoje fizično stanje telesa izboljšamo z naravnimi tehnikami borilnih veščin.

Webinar bo potekal v sredo, 24. 3., ob 16. uri na MS Teams in bo trajal eno uro. Prijave zbiramo do ure pred začetkom na povezavi https://forms.gle/tN2kPjeMUSKF5B478

Miha Virant je diplomirani sinolog in sociolog kulture, ki se je že v rani mladosti srečal z raznimi borilnimi veščinami: karatejem, taekwondojem, boksom, kickboxem. Po vpisu na študij se je na Kitajskem učil še taijiquan, xingyi quan, bagua zhang, wudang meč in yongchun quan. Leta 2007 je v Guangdongu dosegel drugo mesto na tekmovanju v potiskanju rok (tuishou), leto kasneje pa prvo mesto na državnem tekmovanju v taekwondoju. Študiral je tudi akupunkturo, kjer je leta 2017 iz nje diplomiral na univerzi Shenzhou. Trenutno je aktivni prevajalec v ordinacijah Tradicionalne kitajske medicine, kjer prevaja že več kot deset let.

Skip to content