Trpljenje mlade Hane – zadnjič na GCC

Vljudno vabljeni na zadnjo predstavo Trpljenja mlade Hane, gledališke produkcije skupine Središče, s katero se bo z GCCjevskih gledaliških desk poslovila izjemna generacija, ki jo je vsa leta vodil režiser Aljaž Primožič.

Predstava bo v ponedeljek, 14. 9. 2020, ob 19.30 uri v stari telovadnici Gimnazije Celje – Center (Kosovelova ulica 1, 3000 Celje; vstop skozi šolsko stavbo).

Predstava Trpljenje mlade Hane temelji na istoimenski pesniški zbirki vsestranske celjske umetnice Katje Gorečan (1989). Avtor dramatizacije je režiser predstave Aljaž Primožič, predstava pa je krstno uprizoritev doživela 28. 2. 2019.
Gre za sodoben spev mladosti in hkrati krik vsakega, ki se je vsaj enkrat znašel na prepadu med stvarnostjo in idealom. Avtorica v pesmih riše pobalinsko junakinjo, ki se kljubovalno in občasno celo vulgarno zoperstavlja vsem prelomnim trenutkom življenja, kot so prva menstruacija, spopadanje z anoreksijo in zmenkarije z brezdomci, hkrati pa ve, da nima prav in da bo to zanjo zelo boleče …
Po izidu zbirke leta 2011 so kritiki zapisali, da gre za enega najbolj odkritih priklonov znanilcu nemške in evropske romantike Wertherju J. W. Goetheja, a ambiciozni poklon vsebuje tudi humorni odklon od wertherjanskega čustvovanja, zato bi Hana lahko bila Werther, pa to ni. Predstava ni primerna za otroke mlajše od 12 let.

Zaradi spoštovanja priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV- 2, vas prosimo, da se najkasneje do 11. 9. za ogled predstave prijavite na TEJ POVEZAVI.

Dodatne informacije: 03 428 57 00, info@gcc.si


Vstop na predstavo je prost.


Vljudno vabljeni.

Skip to content