"Umetniki" maturantje razstavljajo v Savinovem likovnem salonu v Žalcu

V petek, 29. 5. 2008, so v Savinovem likovnem salonu v Žalcu postavili na ogled svoja dela dijaki 4. i-razreda umetniške gimnazije. Obiskovalci si lahko do 10. junija ogledajo portrete, tihožitja in kopije znanih mojstrov.

Kulturni program, ki so ga izvedli dijaki Gimnazije Celje – Center, in sicer dijakinji flavtistki in citrarka s predšolske vzgoje pod mentorstvom prof. Lidije Fegic-Muller ter Oktet 9 pod mentorstvom profesorja Gregorja Deleje, je obogatil še akademski slikar Rudolf Å panzl, ki je avtorjem likovnih del in profesorju Pušelji, njihovemu mentorju, čestital in jih pohvalil ter jim zaželel še naprej vztrajno pot v likovni smeri.

Program je z izbranimi besedami povezovala gospa Lidija Koceli, ki je osvetlila sodelovanje umetniške gimnazije in Zavoda za kulturo Žalec, v katerem opravlja delo programske direktorice.

Dijakinja maturantka Darja Ljubič, tudi sama avtorica enega izmed razstavljenih likovnih del, je spregovorila o občutkih druge generacije "umetnikov", ki so pravkar sredi maturitetnega dogajanja, njihovi poti od vključitve v umetniško gimnazijo do že skoraj zaključka šolanja, razstavo pa je uradno odprl za ogled žalski župan Lojze Posedel, ki je tudi izrazil veselje nad zglednim sodelovanjem med umetniško gimnazijo in Zavodom za kulturo Žalec.

Skip to content