Umetnostno-arhitekturna ekskurzija na Dunaj

Datum izvedbe ekskurzije: sobota, 31. 3. 2012 

Turistično mesto Dunaj zbira točke na račun obsežne kulturne in umetniške ponudbe ter številnih zgodovinskih znamenitosti. Obiskovalci vidijo Dunaj kot gostoljubno, očarljivo, simpatično in kultivirano mesto. Na prvi pogled in površno gledano se zdi, da je Dunaj mesto z arhaičnim duhom, ki ima korist izključno na račun turistične nostalgije. Ko pa se zavesa razgrne, se prikaže ponosno, moderno in trendovsko mesto z mlado, inovativno kulturno in umetniško sceno. Ta pestrost Dunaja je leta 2009 prinesla 9.842.827 turističnih prenočitev. Najbolj priljubljene znamenitosti so dvorec Schönbrunn in živalski vrt, sledita zabaviščni park Prater in Albertina. Razvoj turizma na Dunaju se je začel kmalu po koncu druge svetovne vojne, ko je bilo mesto še v obdobju obnavljanja. Tako je bila leta 1949 na Dunaju mednarodna razstava avtomobilov in leta 1951 so prvič po letu 1937 potekali Dunajski slavnostni tedni. Filmska upodobitev romana »Tretji človek« avtorja Grahama Greena v režiji Carola Reeda z Orsonom Wellsom v glavni vlogi, glasbo Antona Karasa in odmevno tematiko prekupčevanja in ilegalne trgovine s penicilinom je Dunaj sicer prikazala kot mesto ruševin, vendar je močno prispevala k temu, da je Dunaj ponovno postal oboževana turistična destinacija.

 Program ekskurzije:

Odhod izpred Avtobusne postaje Celje ob 05.00 in vožnja proti Dunaju z vmesnimi postanki na poti. Po prihodu obisk umetnostno-muzealskega kompleksa Museumsquartier (www.mqw.at), nato delitev v dve skupini in voden ogled Hands-on-urbanism v Architekturzentrum Wien (www.azw.at/event.php?event_id=1202&lang_id=en) in obisk Muzeja sodobne umetnosti (www.mumok.at). Nekaj prostega časa za kosilo, nato ogled razstave Impresionisti v Albertini (www.albertina.at). Po ogledih vožnja proti domu, s predvidenim prihodom v Celje okrog 22. ure.

CENA – DIJAKI IN ČLANI DRUŠTVA: 38 EUR

CENA – OSTALI: 42 EUR 

Cena vključuje:

Prevoz s sodobnim turističnim avtobusom; vse takse, cestnine in ddv; oglede in vstopnine po programu; strokovno vodenje in organizacijo potovanja

Odgovorni organizator potovanja: Društvo GCC, društvo za povezovanje dijakov, učiteljev in prijateljev

Gimnazije Celje – Center (drustvo@gcc.si, 041 708 945)

Skip to content