UNESCO projekt Večerja združil šole v okolici

V mreži UNESCO šol Slovenije smo pod taktirko profesorice Marjane Turnšek, koordinatorke nacionalnega projekta, spet pripravili [link=https://www.gcc.si/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Ve%C4%8Derja%20-%20Prazniki]Večerjo …[/link] (Za Fotoklub GCC: Anja Vrhovšek in Marko Puncer)

Večerja na predvečer prvega pomladanskega dne, posvečena ne le prihodu tega težko pričakovanega letnega časa, ampak tudi svetovnemu dnevu poezije, je v petek, 20. 3. 2009, v Narodnem domu v Celju ponovno združila celjske srednješolce, ki so se jim tokrat pridružili še osnovnošolci iz Griž. Servirala se je hrana za dušo in telo, ki so jo mladi s svojimi mentorji ob soorganizaciji Društva ljubiteljev umetnosti Celje ter njegovega požrtvovalnega vodje Gregorja Deleje dlje časa skrbno pripravljali.

Dijakinje naše šole (Ana Jazbec, Patricija Žankar, Sabina Zaleznik, Klara Kotnik, Vesna Skornšek, Laura Maze, Sara Železnik, Živa Lipar in pevke Dekliškega pevskega zbora GCC) ter njihove mentorice (Lidija Fegic-Müller, Barbara Arlič Kerstein, Darja Poglajen in Daša Skrt) so svojo “ponudbo” poimenovale Prgišče pomladi. Iz verzov, pesmi in plesa je zadišalo po pomladi in ljubezni, kar je bil tudi njihov namen. Čisto zares še ni prišla, a slutnja, da ni več daleč, je vse močnejša …

Skip to content