gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Uspeh GCC na evropskih statističnih igrah

V letošnjem šolskem letu so potekale od decembra do konca marca v organizaciji slovenskega statističnega urada že 4. evropske statistične igre , ki so namenjene popularizaciji statistike med srednejšolsko mladino. GCC se teh iger udeležuje že od začetka.

Letos smo tekmovali z dvema ekipama, ena v kategoriji 1. in 2. letnikov, ena pa v kategoriji 3. in 4. letnikov. Skupaj je tekmovalo več kot 250 ekip iz vse Slovenije, konkurenca je bila izredna in  naši ekipi sta se hrabro borili za čim boljši razultat. V prvem delu tekmovanja so tekmovali iz osnov statistike in iskanju pravilnih trditev s pomočjo različnih statističnih publikacij. Z natančnim in preudarnim reševanjem nalog sta se obe uvrstili v naslednji krog, kjer so morali s pomočjo obsežnih podatkovnih nizov oblikovati čim bolj grafično in idejno zanimivo ppt predstavitev izbrane teme. 

Ekipo KELVINA sta predstavljali dijakinji 3. C, Anja Rebernik in Ava Boštjančič. Dosegli sta 36. mesto med 100 ekipami in bronasto priznanje.

Ekipo ABRACA-CA so predstavljali dijaki 2.B, Ina Majda Knez, Nika Dolar in Izidor Slapnik. Dosegli so 30. mesto med 150 ekipami in bronasto priznanje.

Obema ekipama veljajo iskrene čestitke za trud in pripravljenost, da z nekoliko drugačnim delom pridejo do novih znanj in izkušenj.

Vodstvo šole in mentorja.

Prispevka ni mogoče komentirati.

Skip to content