Vabilo na vpis

Draga devetošolka, dragi devetošolec!

Najprej ti pošiljamo en lep predpočitniški pozdrav z GCC. Po končanem prenosnem roku je bilo na naši šoli v programu gimnazija prijavljenih 115 učencev na 112 razpisanih mest, na programu umetniška gimnazija 30 kandidatov na 28 vpisnih mest, na programu predšolska vzgoja pa 94 prijavljenih na 84 vpisnih mest. Svet šole je sprejel sklep o omejitvi vpisa, ki so ga potrdili tudi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Vpis na GCC bo potekal v dveh krogih – v 1. krogu lahko zasedemo 90% mest, to pomeni 104 učence na programu gimnazija, 25 na umetniški gimnaziji in 77 na predšolski vzgoji. V 2. krogu bomo lahko sprejeli toliko učencev, kolikor še ostane prostora do zapolnitve razpisanih mest.

Prvi del vpisnega postopka bo za vse učence v celoti potekal brezstično, torej preko spleta na GCC vpisnem portalu (podrobnosti spodaj), kjer morate NAJKASNEJE DO PETKA, 16. 6. 2023, do 12. ure, izpolniti prijavni obrazec in priložiti vse obvezne priloge.

To je pogoj za to, da lahko izdamo za vse učenke in učence, ki bodo sprejeti v 1. krogu, SKLEP O SPREJEMU in POTRDILA O VPISU, ki jih bomo z navadno pošto poslali na dom do 21. 6. 2023, istočasno pa bomo po elektronski pošti poslali vabila učenkam in učencem za vpis v 2. krogu. Nesprejeti v 1. krogu boste vabljeni na Gimnazijo Celje – Center v četrtek, 22. 6., po naslednjem razporedu: učenci, ki se vpisujete na program predšolska vzgoja med 7.15 in 8.45 uro, učenci, ki se vpisujete na programa gimnazija in umetniška gimnazijapa med 8.45 in 9.45 uro. Individualno boste prejeli vse pomembne informacije o nadaljevanju vpisnega postopka. Rezultati 2. kroga bodo znani v četrtek, 29. 6. 2023, o njih pa vas bomo obvestili po telefonu. Učenci, ki boste v 2. krogu sprejeti na našo šolo, boste po pošti prejeli sklepe o sprejemu in potrdila o vpisu, učenci, ki boste sprejeti na druge šole, pa boste na naši šoli prevzeli prijavnico in jo odnesli k vpisu na šolo, kamor boste sprejeti. Vpis v 2. krogu bo na vseh šolah potekal najkasneje do 30. 6. do 14. ure.


Navodila za vpis na GCC vpisnem portalu (rok za oddajo dokumentacije: 16. 6. 2023 do 12. ure):

  1. Na spletnem portalu na naslovu https://www.gcc.si/vpisni-portal/ izpolni vsa zahtevana polja (osebni podatki tebe in staršev, davčne številke, soglasja, izbirna prijava na šolsko prehrano, želje, 2. tuji jezik …) in priloži obvezne priloge (glej točko 2).
  2. V elektronski obliki (sken in fotografija) potrebuješ dve prilogi, ki jih moraš naložiti na vpisni portal:
    • spričevalo 7., 8. in 9. razreda,
    • tvojo fotografijo (formata za dokumente, v visoki resoluciji, v obliki jpg, tiff ali png, velikosti vsaj 100 kb), ki jo bomo uporabili za izdelavo dijaške izkaznice.
  3. Učenke in učenci, ki se vpisujete na program gimnazija, dobro razmislite o izbiri 2. tujega jezika (samo dijaki programa splošna gimnazija in umetniška gimnazija, v programu predšolska vzgoja 2. tujega jezika ni). Izbirate med nemščino, ruščino in španščino. 

Prav tako dobro razmisli, če imaš posebne želje glede tega, s kom želiš biti v razredu – gre za željo, ki jo bomo upoštevali, če bo to le mogoče.

  • Oddano e-prijavo potrebujemo najkasneje 16. 6. 2023 do 12. ure.

Želimo ti uspešen zaključek osnovne šole, prijazen pozdrav z GCC!

Šolske svetovalne delavke

mag. Helena Maher Resinovič, univ. dipl. psih

Nives Laul, univ. dipl. psih.

Maruša Grešak, univ. dipl. psih.

Pojdi na vsebino