Vabljeni …

Vsak dan poslušamo ne le o finančni krizi, temveč tudi o krizi vrednot, ki počasi razjeda deželo na sončni strani Alp. Toda kaj sploh so vrednote? Kako se oblikujejo? Katere vrednote imamo Slovenci, kako se to kaže v vsakdanu in ali še drži mit o poštenem Slovencu? Kakšno vlogo imajo pri tem vzgoja, avtoriteta in pa sam potrošniški način življenja? Kaj storiti, da bodo naši otroci ‘boljši’? Za družbene probleme vedno krivimo družbo kot tako – toda kaj lahko stori vsak posameznik, da bo družba boljša?

Na takšna in podobna vprašanja bodo odgovarjali priznani strokovnjaki in akademiki, dr. Vesna Vuk Godina, dr. Alojz Ihan
in Matic Munc. Dr. VESNA VUK GODINA je vodilna slovenska kulturna in socialna antropologinja, profesorica na Filozofski fakulteti v Mariboru in Fakulteti za družbene vede V Ljubljani. Znana je po svoji neposrednosti, kritičnosti in teorijah vzgoje in starševstva. Dr. ALOJZ IHAN je specialist klinične mikrobiologije in imunologije, hkrati pa pesnik, pisatelj in esejist, ki je za svoje delo celo prejel Jenkovo nagrado in nagrado Prešernovega sklada. Poznan je predvsem po Državljanskih esejih, ki nudijo vpogled v slovenski način razmišljanja ter raziskujejo pojem morala. MATIC MUNC velja za borca za pravice slabotnejših, deloval pa je kot psiholog v zaporih. Brez dlake na jeziku opozarja na nedoslednosti, nezakonitosti in nepravilnosti v sistemu. Trije kritični intelektualci torej.

Več na FB

Skip to content