Vedre bližine med nami

Dijaki vseh letnikov in vseh programov so se 9. 11. udeležili šolskega tekmovanja iz materinščine za Cankarjevo priznanje s pomenljivim naslovom Vedre bližine med nami. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 53 dijakov. Prof. Tanja Štante Benčina se je z dijaki 1. in 2. letnika poglabljala v Lainščkov roman Kurji pastir, prof. Jasmina Temnik Kerš pa z dijaki 3. in 4. letnika v dramsko delo Alenke Goljevšček Kermauner Pod Prešernovo glavo.  Dijaki so spoznavali odnose med posameznimi liki, hkrati pa so se spraševali o pomenu kulture v šolstvu in sodobnosti. Ponosni smo na vse dijake, ki so posegli po dodatni literaturi in svoja razmišljanja prepletli v vodeni spis.

Bronasto priznanje je doseglo 22 dijakov:
Eva Burja, 1. c,  Zoja Ferlež, 1. č, Nika Senica, 1. d, Neža Bobik, 1. j, Lara Kerznar, Tara Bukšek, Gloria Sevšek in Anamarija Žohar, vse iz 2. b, Nadja Žuna, 2. č, Eva Zore, Tamara Rak in Eva Verblač, vse iz 3. a, Nina Sumrak in Anej Škrabar, oba iz 3. b, Ana Mia Bedjanič, Val Vozlič, Jaka Osetič in Taja Zajko, vsi iz 3. c, Zoja Šolman, 3. h, Aiken Maja Dobaj, 3. j, Tea Simić, 4. b, Nika Rodošek, 4. h.

Na regijsko tekmovanje, ki bo 9. 12. potekalo na daljavo, se je uvrstilo 11 dijakov:
Nadja Žuna, Nika Senica, Lara Kerznar, Zoja Ferlež, Neža Bobik, Ana Mia Bedjanič, Val Vozlič, Taja Zajko, Eva Zore, Aiken Maja Dobaj, Nika Rodošek.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo, uvrščenim na nadaljnje tekmovanje pa želimo veliko uspeha!

Aktiv profesoric slovenščine in vodstvo šole

Skip to content