Veseli dan kulture

Spoštovani profesorji in dijaki!

Tudi letos bomo veselemu dnevu kulture, ki ga povezujemo s spominom na rojstni dan našega velikega pesnika dr. Franceta Prešerna, posvetili nekaj pozornosti in časa. V torek, 3. decembra, bomo ob 10.45 v športni dvorani pripravili kulturno prireditev, na kateri bomo podelili šolska Prešernova priznanja dijakom, večinoma tretje- in četrtošolcem, ki so po mnenju profesorjev kulturnih dejavnosti in profesoric slovenščine največ prispevali h kulturi na šoli, v Celju in zunaj njega.

Letos bodo to priznanje prejelo 16 dijakov, in sicer:

Jasna Pinter, Maja Boček, Domen Gobec, Matic Pinter, Žiga Novak, Alen Križnik, Valentina Gobec, Sara Robnik, Špela Šket, Katarina Tadina, Maša Bornšek, Matej Brunšek, Matic Dokler, Lucija Cestnik, Jani Kamenik in Maruša Langus.

Ob tej priložnosti bomo razglasili tudi avtorja najboljših kratkih zgodb za leto 2013. Letos se je na ta natečaj, ki ga vsako leto razpiše naša knjižnica, odzvalo kar precej piscev. Katera zgodba je najbolj nagovorila dijake in katera strokovno žirijo, pa bomo videli v torek, ko bosta avtorja prejela nagradi, vsi sodelujoči pa drobna darilca.

Veseli smo, da so omenjeni dijaki dobri nasledniki svojih uspešnih predhodnikov in močan zgled mlajšim generacijam, kajti kulturna izkaznica je prepoznavni znak naše gimnazije, ki ga kaže ohranjati tudi v prihodnje.

Kultura in jezik sta živi korenini vsakega naroda in če bi usahnili, bi umrl tudi narod. Tega kot potomci Trubarja, Vodnika, Prešerna, Jurčiča, Tavčarja, Cankarja, Ketteja, Murna, Kosovela in premnogih sodobnih literarnih ustvarjalcev ne smemo dovoliti.

Iz vsakega oddelka vljudno vabimo po štiri predstavnike, da se udeležijo torkove prireditve ob veselem dnevu kulture. Prijazno vabljeni tudi profesorji, ki utegnejo.

Organizatorji

Skip to content