Veselje do znanosti

Tradicionalna obeležitev Dneva znanosti z dijaki in učenci Unesco šol celjske regije

Jutri, 6. 1. 2011, bo ob 13. uri na Gimnaziji Celje – Center že tretje leto zapored potekal projekt »Veselje do znanosti«, ki ga dijaki in mentorji z GCC pripravljamo v okviru Unesco dejavnosti na šoli.  Letošnje leto se je vabilu na zanimivo prireditev odzvalo več kot 120 osnovnošolcev zadnje triade iz celotne regije, tokratni gost Dneva znanosti pa bo priznani slovenski kemik, mag. Tomaž Ogrin, sicer raziskovalec na Inštitutu Jožef Štefan v Ljubljani, sicer pa aktiven član civilne družbe in številnih nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s problemom naravovarstva.

Učenci in mentorji iz OŠ Griže, OŠ Zreče, OŠ Ljubečna, OŠ Prebold, OŠ Lava, OŠ Frana Roša Celje, III. OŠ Celje in IV. OŠ Celje bodo v sodelovanju z dijaki in profesorji z GCC ter uglednim gostom popoldne preživeli ob eksperimentiranju in predstavitvah s področja biologije, kemije in fizike. Izdelali bodo svoj parfum, merili težni pospešek in ga analizirali z videom, ukvarjali se bodo s kovinami in fosforjem, s plini, skrivno pisavo in mehurčki.

Letošnji Dan znanosti je obenem uvod v aktivnosti Gimnazije Celje – Center na področju varovanja okolja, s katero se dijaki ukvarjajo v okviru mreže ekošol, kamor je tudi včlanjena GCC. Vrhunec naravovarstvenega dogajanja bo nedvomno marčevska debata z  ministrom za okolje in prostor prof. dr. Rokom Žarničem, ki jo pripravlja Debatni klub GCC.

Skip to content