Visoko rusko državno odlikovanje profesorici Darji Poglajen

V torek, 15. 10. 2019, je na slovesnosti na gradu Bogenšperk, kjer so letos junija odprli Rusko-slovenski center Davorina Hostnika, slovenskega jezikoslovca in avtorja slovensko-ruskega in rusko-slovenskega slovarja, ruski veleposlanik, nj. eksc. Doku Zavgajev, profesorici Darji Poglajen podelil visoko državno odlikovanje – medaljo Ruske federacije. Prof. Poglajnova je odlikovanje prejela za dolgoletno sodelovanje z veleposlaništvom in Ruskim kulturnim centrom ter za utrjevanje ruskega jezika in širjenje ruske kulture.

Prof. Poglajnova je v zahvali dejala, da je bolj “človek za delo kot za medalje” in da je to odlikovanje tudi priznanje vsem njenim dijakom in sodelavcem, ki so ji pomagali pri delu. Med njimi je še posebej izpostavila Veleposlaništvo Ruske federacije v Sloveniji, Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani, Društvo Slovenija Rusija in Sklad Toneta Pavčka, ravnatelja Igorja Majerleta, ki je po dolgih letih odprl vrata ruščini na GCC, in Gregorja Deleja, ki ga je nasledil in pomagal, da se je letos ruščina na GCC začela poučevati kot drugi tuji jezik. Pa mnogim kolegom v šoli, ki so ji z generacijami dijakov pomagali uresničevati zamisli v številnih projektih, in soprogu, ki jo je ves čas nesebično podpiral pri vseh njenih prizadevanjih, da bi ruščina na GCC in v Celju spet zaživela.

Profesorici Darji Poglajen iskreno čestitamo in se ji zahvaljujemo za njen izjemen prispevek k živahnemu (ob)šolskemu utripu na GCC na področju kulture, slovenščine in tujih jezikov.

Dijaki, zaposleni in uprava šole

Skip to content