Vpis na GCC, 1. in 2. krog

VPIS NA GCC – 1. in 2. krog, vpisni portal

Dragi devetošolke in devetošolci!

22. 6. 2020 smo vam po pošti na dom poslali vsa obvestila vezana na vpis ter izvedbo vpisa v 1. in 2. krogu. 1. krog bo v celoti potekal brezstično (preko spleta), 2. krog pa delno brezstično (preko spleta), delno pa v obliki osebnih sestankov na GCC, ki bodo potekali 1. 7. (program gimnazija), 2. 7. (program predšolska vzgoja) in 3. 7. (program umetniška gimnazija – likovna smer) med 09.00 in 11.00.

Učencem, ki se boste vpisali v 1. krogu, bomo po 1. 7. po pošti poslali potrdila in sklepe o vpisu. Učenci vpisani v 2. krogu boste te prejeli na šoli.

Vpis bo v skladu z varnostnimi navodili za preprečevanje okužbe z virusom Covid-19 potekal v večjem deležu brezstično, torej preko spleta na GCC vpisnem portalu (podrobnosti spodaj), kjer morate NAJKASNEJE DO TORKA, 30. 6. 2020, izpolniti prijavni obrazec in priložiti vse obvezne priloge. To je pogoj za to, da lahko izdamo SKLEP O VPISU in POTRDILA O VPISU.

Navodila za vpis na GCC vpisnem portalu https://www.gcc.si/vpisni-portal/ (rok za oddajo vseh dokumentov je 30. 6. 2020):

 1. Vse objavljene priloge shrani na svoj računalnik, natančno izpolni, natisni in daj v podpis staršem. Te priloge so:
 • dve soglasji za obdelavo osebnih podatkov – OBVEZNO,

SOGLASJE1

SOGLASJE2

 • prijavnica za eAsistenta – OBVEZNO,

eAsistent prijavnica

 • pristopna izjava za knjižnico – OBVEZNO,

Vpisnica OKC

 • šolska prehrana – PO ŽELJI.

Prijava na šolsko prehrano

 1. Vse zgornje priloge skeniraj ali dobro fotografiraj in shrani datoteke na svoj računalnik.
 2. Ob navedenih prilogah v elektronski obliki (sken ali fotografija) potrebuješ tudi:
  • spričevalo 9. razreda,
  • tvojo fotografijo (formata za dokumente, v visoki resoluciji, v obliki jpg, tiff ali png, velikosti vsaj 100 kb), ki jo bomo uporabili za izdelavo dijaške izkaznice.
 1. Dobro razmisli o izbiri 2. tujega jezika (samo dijaki programa splošna gimnazija, pri dijakih umetniške gimnazije – likovne smeri je 2. tuji jezik nemščina). Izbiraš lahko med nemščino, ruščino in španščino. Izbira 2. tujega jezika pogojuje tudi sestavo razredov. Prav tako dobro razmisli, če imaš posebne želje glede tega s kom želiš biti v razredu – gre za željo, ki jo bomo upoštevali, če bo to le mogoče. Za rubriko o talentih razmisli o vseh svojih močnih področjih, ki bi jih želel/-a razvijati tudi v srednji šoli.
 2. Ko imaš pripravljene vse priloge v e-obliki (sken ali dobra fotografija) in izbran 2. tuji jezik, se prijavi na vpisni portal https://www.gcc.si/vpisni-portal/, sledi navodilom, izpolni vse evidenčne podatke, naloži priloge. Oddano e-prijavo potrebujemo najkasneje do 30. 6. 2020.

Oddana e-prijava z vsemi dokumenti je POGOJ ZA TO, da lahko izdamo SKLEP O VPISU in POTRDILA O VPISU.

Dodatne informacije:

T: 03 428 57 11, 03 428 57 15 (šolska svetovalna služba), 03 428 57 00 (tajništvo)

E: 

S: www.gcc.si   

Veselimo se letošnjega #enostavnodrugačnega vpisa in nestrpno pričakujemo začetek novega šolskega leta. Želimo vam sproščene poletne počitnice 🙂

Pojdi na vsebino