Vrtec Montessori od blizu

Dijaki 3. in 4. letnikov programa predšolska vzgoja teoretično že poznajo koncept Marije Montessori, sedaj pa imajo priliko, da tudi praktično spoznajo delovanje zasebnega vrtca po tej metodi. V ponedeljek, 28. januarja 2013, se bomo namreč odpravili v Salzburg. Tam nas najprej čaka obisk vrtca in glede na to, da je za dijaki že kar nekaj praktičnega usposabljanja, bo zanimivo narediti primerjavo v delu, organizaciji, stavbi in igralnicah … Kot pika na i pa je gotovo podatek, da nam bo vrtec in njegovo delovanje predstavila kar naša rojakinja, gospa Matjašičeva, ki je tudi ravnateljica vrtca.

Sledilo bo nekaj prostega časa, nato pa bomo obiskali še gledališče za otroke Toihaus. Ustanovljeno je bilo pred skoraj 25. leti in je eno od vodilnih v Evropi. Kot povedo na svoji spletni strani, s svojim delovanjem zagotavljajo otrokom pravico do umetnosti v vsakdanjem življenju. Vsaki dve leti tudi priredijo mednarodni gledališki festival BIM BAM za otroke.

Cena ekskurzije znaša predvidoma 38 €, saj še čakamo na višino prispevka za obisk vrtca Montessori. Vplačilo (sprejema jih Metka Krajnc, prof.) velja kot prijava za ekskurzijo.

Skip to content