Izjemen uspeh naših dijakov v Maleziji na tekmovanju WORLD SCHOLAR’S CUP

Tekmovanja World Scholar’s Cup, ki je od 18. do 23. junija potekalo v malezijski prestolnici Kuala Lumpur, se je udeležilo tudi 12 dijakov Gimnazije Celje – Center. Z več kot 4000 mladimi iz 40 držav so se pomerili v štirih različnih kategorijah:  debati, pisanju eseja in individualnem ter skupinskem preverjanju znanja. Tokratna tema Entangled world je vključevala poznavanje 6 različnih področij: literature, umetnosti, zgodovine, znanosti, družboslovnih ved in posebnega področja.

Dijaki GCC so se odlično odrezali. Maja Ciglar, 3. d, najboljša posameznica šole, je dosegla srebrno medaljo na družboslovnem in zlato na posebnem področju ter srebrno medaljo v poznavanju vseh področij. S članoma svoje ekipe Mitjo Suvajacem, 3. b, in Alenom Pokupcem, 2. b, je osvojila odlično 21. mesto med več kot 700 ekipami v Scholar’s Bowlu in srebrno medaljo v debati. To sta osvojili tudi ekipi v sestavi Neža Leskošek, 2. č, Lara Dea Golob, 2. č, in Matej Zidarn, 2. č, ki je dosegla tudi odlično 32. mesto v Scholar’s Bowlu, ter ekipa Lane Vincelj, 2. b, Matevža Bervarja, 1. d, in Aljaža Primožiča, 2. b. Slednji je osvojil srebro v pisanju eseja, uspeh pa je z zlato medaljo v debati dopolnil Matevž Bervar. 

Zlato medaljo so v pisanju eseja osvojile tudi Rebeka Košmrlj, 2. d, Eva Klara Drašković, 2. č, (obe sta  poleg Mitje Suvajaca in Alena Pokupca osvojili tudi srebrno medaljo v debati) in Gabriela Laznik Zalaznik, 2. č, ki je v pisanju eseja posamično osvojila odlično 26. mesto med vsemi udeleženci. Najboljši rezultat je uspel Mateju Zidarnu, 2. č, ki je osvojil 17. mesto med debaterji, poleg tega pa je zablestel  tudi na velikem odru v Talent Showu s pesmijo Valery.

Ekipa GCC v sestavi Maja Ciglar, Mitja Suvajac in Alen Pokupec je postala 4. najboljša ekipa med vsemi sodelujočimi na stari celini.

Odlični tekmovalni rezultati in nova poznanstva z vrstniki s celega sveta so tako dopolnili nepozabno izkušnjo odkrivanja malezijske in singapurske kulturne raznolikosti ter gostoljubnosti domačinov.

Mentorja ekip sta bila naš nekdanji dijak Jure Macuh in prof. Valerija Zorko. Udeležbo dijakov na tekmovanju je finančno podprl tudi projekt  RaST (razvojno središče talentov).

Pojdi na vsebino