Z dobrodelnim koncertom bomo pomagali oslepeli deklici

V petek, 23. 10. 2009, na zadnji dan pouka pred začetkom jesenskih počitnic, bo ob 11.30  uri v športni dvorani Gimnazije Celje – Center sedaj že tradicionalni veliki dobrodelni koncert, ki ga letošnje leto organizirajo dijaki 3. d ter Dijaška organizacija Gimnazije Celje – Center. Letošnji izkupiček (denar bodo zbirali vsi dijaki in profesorji na šoli, pomagali pa bodo tudi številni pokrovitelji od drugod) bo namenjen deklici iz Zidanega Mosta, ki je letošnjo pomlad, iz še neznanega razloga, oslepela.

dobrodelni

Številni obiski pri najrazličnejših specialistih niso obrodili sadov in četudi stroka ne zna podati prave diagnoze, starši in punčka niso obupali. Ko je že kazalo, da ni pomoči, je prišla obetavna novica iz Nemčije. Materi, ki je noseča, bodo ob porodu vzeli matične celice, s katerimi bodo poskušali deklici vrniti vid, vendar pa bo za to potrebnih kar nekaj izjemno dragih terapij. Deklica sicer prihaja iz tričlanske družine.

Dobrodelni08_1
Organizatorji koncerta so v goste povabili svoje vrstnike s Centra in sosednjih šol, kot posebna gosta sta se vabilu prijazno odzvala slovenska pevca in avtorja Zoran Predin in Marko Vozelj. Sicer bodo na koncertu nastopili: skupina iz vrtca Zidani Most, Oktet 9, pevka Nina Grobelšek, skupine DOT, Earth schock in Guča boys, Tolkalna skupina Glasbene šole Celje, plesni skupini iz Gimnazije Celje – Center in skupina Plesne šole Urška.

Pojdi na vsebino