Za nagrado v Strasbourg

Dne 24. 5. 2013 odhajata na nagradno ekskurzijo v Strasbourg debaterki Ana Marija Pušnik 2. D in Klara Štor 2. I. Ana Marija se je z esejem o prihodnosti EU v okviru projekta MIngl EU uvrstila med 5 najboljših slovenskih esejistov, za kar ji iskreno čestitamo. V okviru ekskurzije bosta v Evropskem parlamentu sodelovali tudi v Evrošoli, v kateri vsako leto sodelujejo dijaki iz vseh držav Evropske unije.

Njeno razmišljanje je 10. maja 2013, evropskemu komisarju dr. Potočniku, evropskim poslancem, predsedniku Državnega zbora, poslancem Državnega zbora, ministru za šolstvo in šport dr. Jerneju Pikalu v Državnem zboru predstavila Sergeja Hrvatič 1. E. Takrat je namreč skupaj z nekaterimi člani debatnega kluba GCC, pod vodstvom prof. Lucije Švent, sodelovala na odmevnem osrednjem dogodku projekta MIngl EU v Državnem zboru. Projekt se bo na Gimnaziji Celje – Center v mesecu juniju zaključil s simulacijo sprejemanja proračuna EU za naslednjo perspektivo od leta 2013 do leta 2020.
[nggallery id=392]
Obenem čestitamo tudi Hani Brčkalić 3.Č, ki bo v okviru zaključnega dogodka projekta Discuss, understand … change, environment! kot ena izmed šestih slovenskih dijakov konec avgusta obiskala Peking, kjer jih bo gostila najboljša kitajska univerza, ki se ukvarja z razvojem vesoljskega programa. Na dogodku bo sodeloval tudi naš nekdanji dijak in debater, Aljoša Polšak.
Lucija Švent ter mentorja debatnega kluba, prof. Sergej Vučer, prof. Miha Gartner.
zp8497586rq
Pojdi na vsebino