Zaključek projekta Ana Frank – Zgodba za sedanjost

Gimnazija Celje – Center je v šolskem letu 2007/08 sodelovala v mednarodnem projektu Ana Frank – Zgodba za sedanjost. Vrhunec projekta je bila postavitev potujoče razstave na hodniku naše šole maja in junija 2008, ki so si jo pod vodstvom usposobljenih dijakov – vodnikov ogledali vsi dijaki naše šole ter zunanji obiskovalci.

V sklopu projekta so potekale različne delavnice, usposabljanje dijakov za vodenje po razstavi, likovno ustvarjanje z razstavo risb, gostili smo “živo pričo”nacističnega nasilja, izpeljali smo šolski kviz. O projektu so poročali tudi tiskani mediji.
Projekt je bil medpredmetno zasnovan, saj smo pri njem sodelovali jezikoslovci in zgodovinarji. Slednji so v program mednarodne zgodovinske ekskurzije aprila 2008 vključili tudi ogled Hiše Ane Frank v Amsterdamu.
Projekt se bo [link=https://www.gcc.si/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Ana%20Frank%20-%20razstava%2FZaklju%C4%8Dek%20projekta]zaključil 15. maja 2008 na Ljubelju[/link]. Å e enkrat se bodo zbrali dijaki in mentorji iz Avstrije in Slovenije, kjer je razstava izmenično gostovala zadnji dve leti. Z ogledom nekdanjega koncentracijskega taborišča, izmenjavo mnenj in izkušenj ter podelitvijo priznanj bo projekt zaključen.
Zaključnega dejanja se bosta udeležila Asja Maček in Jernej Pustoslemšek iz 2. i ter mentor Bojan Kostanjšek.

Skip to content