Hoditi po soncu – dobrodelni koncert #zaLano

Že enajsto leto zapored bosta Dijaška skupnost Gimnazije Celje – Center in Društvo GCC v tednu pred jesenskimi počitnicami pripravila veliki dobrodelni koncert, zbrana sredstva pa bomo namenili 8-letni Lani, ki trpi za hudo obliko cerebralne paralize in skupaj z družino nujno potrebuje sredstva za drago operacijo v tujini.

V četrtek, 26. 10., bodo ob 11.30 v športni dvorani GCC številno občinstvo razveselili gostje s slovenskega glasbenega sveta in dijaki, ki bodo s svojim nastopom podprli eno največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem. Tradicionalni dobrodelni koncert GCC je že več kot desetletje pomemben del utripa na šoli, ki se ponaša z nazivom Slovenske filantropije Junaki našega časa in kjer je solidarnost med mladimi trdna in zakoreninjena vrednota. Letos smo ji posvetili cel mesec, začenši z medgeneracijskim projektom Naših 100+6 in akcijo Očistimo Slovenijo. V preteklih letih smo sedanji, nekdanji dijaki in učitelji ter gostje in pokrovitelji s koncerti zbrali že več kot 55.000 EUR. Pomagali smo žrtvam naravnih in prometnih nesreč ter mnogim vrstnikom in njihovim družinam, ki so se spopadali s hudo socialno stisko ali zdravstvenimi težavami.

Glavni organizator letošnjega koncerta je 4. c-razred, pri akciji pa sodeluje celotna šola. Na koncertu so svojo prisotnost že potrdili gostje iz sveta politike, kulture in gospodarstva, pa tudi predstavniki drugih skupnosti učencev iz celotne regije. Vabilu k nastopu na koncertu so se odzvali pevec skupine Mi2 Tone Kregar, ki bo to pot nastopil s šolskim bandom Tooth in the Sky, zasedba Nude, legendarna GCC zasedba The Šlagers in plesna skupina Power Kickz.

Vabljeni, da tudi letos podprete naša prizadevanja in akcijo #zaLano. Pridružitev se nam na koncertu (vstopnina – prostovoljni prispevek) oz. nakažite donacijo na TRR SI56 0510 0801 5331 133, sklic: SI00 2991, namen: DONACIJA ZA LANO, naslov: Društvo za povezovanje dijakov, učiteljev in prijateljev Gimnazije Celje – Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje.

Iskrena hvala za vašo pomoč in se vidimo na koncertu!

Pokrovitelji koncerta:
Vzajemna d. v. z, SAZAS, Filter d. o. o., Ozvočenje Osvetljave Dega, Polje d. o. o., Senses d. o. o
Interact klub Celje
 
Skip to content