Zmagovalci projekta Rišem/Pišem za prijatelja 2020/2021

Na kreativno-dobrodelnem natečaju Rišem za prijatelja so sodelovale dijakinje 3.i-razreda UG, za spletno glasovanje sta bili izmed več kot 3500 prispelih predlogov izbrani celo dve ilustraciji naših dijakinj Klare Eller in Laure Penšek Kozmelj. Finalno glasovanje je potekalo na Facebook strani OFFICE&MORE in sicer v šestih starostnih kategorijah in nagrada v kategoriji srednjih šol je pripadla Klari Eller.

Tema letošnjega likovnega natečaja podjetja Acron in ZPM je Moje najljubše sadje in zelenjava. Namen natečaja je osveščanje o zdravi prehrani in vplivu uživanja sveže hrane na splošno počutje. Na natečaju izbrane ilustracije bodo natisnjene na zvezkih, ki jih ponujajo v papirnicah OFFICE&MORE, izkupiček od prodaje zvezkov pa bodo namenili v dobrodelne namene, in sicer Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Projekt je plod medpredmetnega sodelovanja med risanjem in slikanjem pri A. Džakušič in slovenščino pri N. Grobelnik, svetovalki za jezik. Dekleta 3.i so pod njenim mentorstvom pri slovenščini sestavljala besedne zveze, ki so jih potem lahko pri risanju in slikanju po njihovi presoji in navdihu vključila v grafično rešitev. Sodelovanje z jezikom je pri vizualni umetnosti zelo pomembo, vizualne rešitve je nujno premišljati in znati tudi besedno artikulirati.

Skip to content