gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

MEPI

 

ponosni da izvajamo MEPI

(Koordinatorica: Marjeta Brežnik, prof.; mentorji: Tina Bradeško, Otmar Uranjek, Miha Gartner, Sandra Jazbec, Urška Klemen )

Zasnova mednarodnega programa, ki ga na GCC, izvajamo že tretje leto temelji na osebnem (individualnem) izzivu. Mladim predstavlja netekmovalen program prostovoljnih, športnih, kulturnih, intelektualnih in avanturističnih dejavnosti, ki spodbujajo osebno odkrivanje in rast, samozaupanje, vztrajnost, odgovornost do sebe in ne nazadnje služenje (njihovi) skupnosti. Sestoji iz štirih področij (prostovoljno delo, odprava, veščine in rekreativni šport) na treh stopnjah (bron, srebro, zlato). Merilo za pridobitev priznanja je izboljšanje sposobnosti udeleženca, doseženo z njegovo vztrajnostjo. Vsak napreduje po lastnih zmožnostih in tekmuje le sam s seboj.

UDELEŽENCI:  V tem šolskem letu bo na bronasti stopnji začelo 20 udeležencev, na srebrni stopnji bo nadaljevalo 30 udeležencev, na zlati stopnji 7 udeležencev

POSKUSNE ODPRAVE IN KVALIFIKACIJSKA ODPRAVA:   Za skupine bomo v šolskem letu 2016/2017  izvedli poskusno in kvalifikacijsko odpravo na bronu v aprilu in maju in na srebru v juniju in avgustu. Izvedli jo bomo na območju Šmohorja, Kala in Mrzlice (bron) ter Pohorju (srebro). Zlatniki bodo poskusno odpravo opravljali predvidoma v avgustu in glavno med jesenskimi počitnicami (2017) na Japonskem.

PODELITEV PRIZNANJ, OSTALE PRIREDITVE IN AKCIJE: podelitev bronastih in srebrnih priznanj bo 13. 1. 2016 v Narodnem domu. Pripravili jo bomo skupaj z Mepijevci III. OŠ in SŠMM.

 Nekaj preteklih akcij v sliki:

 

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *