2013/2014

VRTILJAK CELJSKIH DIJAKOV V POZDRAV POMLADI

Barviti popotovanje okrog sveta z otroci iz Vrtca Anice Černejeve in dijaki predšolske vzgoje na Gimnaziji Celje – Center

Gimnazija Celje – Center (GCC) sodi s tremi izobraževalnimi programi ter skoraj 1000 dijaki med večje srednje šole v regiji. Ob splošni in umetniški gimnaziji program predšolska vzgoja, kjer se izobražuje nekaj več kot 300 bodočih vzgojiteljic in vzgojiteljev, predstavlja neposredno vez z bogato preteklostjo stoletne secesijske lepotice v današnji Kosovelovi ulici, kjer je po drugi svetovni vojni začelo delovati učiteljišče.

Osrednja prireditev za javnost, ki jo že vrsto let zapored pripravljajo dijakinje in dijaki predšolske vzgoje, je Vrtiljak. Letošnji se bo zavrtel v četrtek, 27. 3., ob 17. uri v veliki dvorani Narodnega doma v Celju, njegova posebnost pa bo, da so dijaki v goste povabili 50 otrok in njihovih vzgojiteljic iz Vrtca Anice Černejeve, ki se bodo skupaj z njimi predstavili v razgibanem programu. Rdeča nit večera bo popotovanje okrog sveta, ki je ponudilo izziv več kot 100 nastopajočim ter spodbudilo pisano scensko podobo večera ter paleto ustvarjalnih glasbenih, dramskih in plesnih točk, ki predstavljajo izročila različnih narodov.

Tako pester kot bo četrtkov večer, je pester tudi šolski program, ki ob splošnih izobraževalnih predmetih ponuja tudi usmerjene predmete, ki vzpodbujajo široko ustvarjalnost dijakov in jih usposabljajo za delo v vrtcu. Šola pa v okviru redne prakse in različnih projektov sodeluje z vsemi vrtci v regiji, Otroškim muzejem ter drugimi javnimi zavodi, zadnji dve leti pa tudi z vrtcem Kaltenbach iz avstrijskega Salzburga.

PRILOGA: Fotografija z lanskega Vrtiljaka (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, prof., odnosi z javnostmi

T: 041 708 945

E: 

S: www.gcc.si

Pojdi na vsebino