2017/2018

GIMNAZIJA CELJE – CENTER PRAZNUJE 105. LETO

DOGODKI SE ZAČENJAJO S TEKOM ZA 5ko

Dogodki ob obletnici se bodo začeli to soboto, 9. 9., ob 9h, s petkilometrskim »Tekom za 5ko« in naslednji teden nadaljevali z velikim druženjem generacij.

CELJE, 4. september – Gimnazija Celje – Center septembra praznuje 105. obletnico. Dogodki, naslovljeni »Naših 100 + 5« se bodo začeli prihodnjo soboto, 9. septembra, s prvim rekreativnim druženjem »Tek za 5ko«, ki bo potekal od GCC do visečega mostu in nazaj. Že tradicionalno druženje generacij pa bo letos s sloganom »Pridi s5 po eno 5ko« pred stavbo gimnazije 15. septembra, ko se bodo v večeru glasbe, kulture in druženja povezali številne generacije dijakov, profesorjev in prijateljev gimnazije.
Letošnja novost druženj, ki potekajo že šest let, je rekreativni »Tek za 5ko«, ki se bo začel v soboto, 9. septembra, ob 9. uri pred Gimnazijo Celje – Center. Trasa rekreativnega dogodka bo potekala skozi mestno središče in ob nabrežju Savinje do visečega mostu in nazaj. S tovrstnim rekreativnim športnim dogodkom želijo še na drugačen način povezati nekdanje in sedanje generacije dijakov te celjske gimnazije. Prijave zbirajo na naslovu https://goo.gl/forms/RgWy2Ru8F654Loc13 oz. lahko za vse informacije obiščete tudi spletno stran www.gcc.si.

Osrednji dogodek ob 105. obletnici GCC se bo začel v petek, 15. 9., ob 19h v parku za šolo. V programu se bodo zvrstile povsem drugačne vsebine, kot sicer polnijo šolske prostore. Nekdanji in sedanji dijaki se bodo lahko sprehodili po šoli in se udeležili številnih delavnic in manjših prireditev ter dogodkov kot so: Učilnica iz leta 1912, Jazz kavarna, Impro liga, Učilnica spominov, razstave, številne delavnice, degustacije, tekma v košarki med nekdanjimi in sedanjimi dijaki ter profesorji, predstava Zajčeve poetične drame Jagababa …

Ob 21. uri se bo dogajanje prestavilo na legendarni rondo na dvorišču šole, kjer se bodo predstavili glasbeni in vokalni sestavi z gimnazije: Šlagers, The Takeover, Rockout, Outsiders, The Minors, DPZ, Nonet, GCC jazz projekt ter solisti. Dijaki, profesorji in ostali gostje se bodo lahko po uradnem delu od 22.30 ure dalje družili še v Mladinskem centru Celje in ob najpopularnejših glasbenih hitih obujali spomine na maturantske ekskurzije in maturantske plese.

PRILOGA: Kolaž fotografij s preteklih dogodkov , 2 (arhiv GCC)

Več informacij: Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center. E:, M: 041 708 945.


Pojdi na vsebino