Jabolko navdiha za GCC

Iskrene čestitke generacijam dijakov, učiteljev in staršev naše GCC za jabolko navdiha, posebno priznanje predsednika Republike Slovenije, ki ga je predsednik Borut Pahor Gimnaziji Celje – Center vročil 13. 4. 2022 na tradicionalnem Pomladnem koncertu, ki je v Narodnem domu zazvenel v čast prazniku Mestne občine Celje.

Za “enostavno drugačno šolo, ki spodbuja ustvarjalnost in človeško odličnost” je zapisano v obrazložitvi … “Gimnazija Celje – Center je med najodličnejšimi gimnazijami v Sloveniji, ki s svojim pristopom k vzgoji in izobraževanju navdihuje tudi druge šole po Sloveniji. Poleg znanja daje mladim priložnosti, da se oblikujejo v svobodne, ustvarjalne, radovedne osebnosti, ki razumejo, da vstopajo v tekmovalen svet in svoje vrednote poskušajo oblikovati v moralni kompas” je dejal predsednik Pahor.

Jabolko navdiha je izvirno priznanje, ki ga predsednik Republike Slovenije Borut Pahor vroča od leta 2013. Jabolko navdiha je doslej prejelo 40 (štirideset) posameznikov, skupin in organizacij, ki s svojimi edinstvenimi dejanji in delovanjem na različnih področjih družbenega življenja predstavljajo zgled in navdihujejo skupnost.

Pojdi na vsebino