gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

2017/2018

PONOVNA ZMAGA DEKLET Z GCC IN GLASBENI ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA

Dekliški pevski zbor GCC zmagovalec zborovske kategorije na 6. mednarodnem festivalu Veseli veter v Ljubljani; Šlagersi v soboto zaključujejo glasbeno sezono na GCC z velikim koncertom Walking on Sunshine

V soboto, 26. 5., je komorna zasedba Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Celje – Center (GCC) na 6. mednarodnem pevskem festivalu ruskih pesmi Veseli veter 2018 v Ljubljani pod vodstvom Davida Preložnika navdušila občinstvo in strokovno žirijo v sestavi Anka Jazbec, Matej Jevnišek in Olga Ulokina. Dekleta so si z izjemnim nastopom prislužila 1. mesto v kategoriji srednješolskih zborov in veliko nagrado kot najboljši zbor tekmovanja.
Z devetimi glasbenimi sestavi in 60-letno neprekinjeno tradicijo delovanja glasbenih zasedb GCC sicer sodi med eno najaktivnejših slovenskih šol, ki se ponašajo z nazivom Kulturna šola. Je tudi edina srednja šola, ki ji je JSKD leta 2015 podelil ta naziv. Ob razvejani gledališki, literarni, likovni in multimedijski ustvarjalnosti, ima pri umetniških vsebinah posebno mesto prav glasba in vsi koncerti letošnjega šolskega leta so posvečeni 60-letnemu jubileju.

Zadnji v nizu koncertnih dogodkov bo tradicionalni glasbeni pozdrav koncu šolskega leta z zasedbo The Šlagers, ki pod umetniškim vodstvom prof. Saša Šonca, povezuje mlade inštrumentaliste in vokaliste, ki jim je blizu jazz, soul, funk in pop glasba. Ta letos nosi naslov Walking on Sunshinne in bo v soboto, 2. 6., ob 20.30 uri pri Vodnem stolpu v Celju kot del dogajanja Poletja v Celju 2018. Šlagersi bodo na enem najprepoznavnejših letnih odrov knežjega mesta gostili tudi zasedbi nekdanjih dijakov GCC The Takeover in Summer Vibes. Posebna gostja večera bo izvrstna pevka Sandra Feketija, prav tako nekdanja dijakinja GCC. Vstop na prireditev je prost, bo pa dogodek v primeru slabega vremena odpadel.

PRILOGA: Dekliški pevski zbor GCC na tekmovanju Veseli veter in fotografija z lanskega poletnega koncerta Šlagersov (arhiv GCC)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”661″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”280″ thumbnail_height=”195″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”4″ number_of_columns=”2″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”1″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si

Prispevka ni mogoče komentirati.