Pop zbor GCC vabi v svoje vrste

V naš nabiralnik je prispela pobuda mam naših dijakov, da bi na GCC h glasbenim zasedbam sedanjih in nekdanjih dijakov dodali še eno – zbor, ki bi povezal mame naših sedanjih in nekdanjih dijakov v prepevanju popularne glasbe. Ideja se nam zdi fantastična!

V ta namen razpisujemo prijave v GCC POP zbor, namenjen odraslim ženskam od 25. leta naprej. Vaje bodo potekale ob sredah ob 20. uri na GCC od januarja dalje, vodila pa ga bo naša bivša dijakinja, altistka, solistka in nekdanja namestnica umetniškega vodje vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile – Sandra Feketija.

Zato drage dame, vabljene k prijavi! Prijavite se lahko na povezavi https://forms.gle/8YzCshqHR1FTgbfn6, in sicer do 23. 12. 2022.

O zborovodji …

Sandra Feketija je rojena v Celju, kjer je tudi odrasla in zaključila osnovno- in srednješolsko izobraževanje. Vzporedno z Gimnazijo Celje – Center je obiskovala Srednjo glasbeno šolo Celje, kjer je 12 let igrala klavir. Zaključila je študij angleščine in nemščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani, ob študiju pa uspešno opravila avdicijo za vokalno skupino Perpetuum Jazzile, kjer je 10 let delovala kot sekcijska altistka in solistka zasedbe. Zadnja tri leta je bila pri Perpetuum Jazzile dejavna kot namestnica umetniškega vodje Pedra Karlssona (bivšega člana švedske priznane vokalne skupine The Real Group). Na področju vokalne glasbe se je izobraževala na seminarjih v Sloveniji, na Švedskem in na Danskem pri zvenečih imenih, kot so Jim Daus Hjernoe, Marlene Rigtrup, Anders Edenroth, Katarina Henrysson in drugih. Sama je vodila plenarne delavnice za zbore in vokalne skupine v Nemčiji (Landau, Aschaffenburg, Deidesheim) in Franciji (Montlouis-sur-Loire). Štirikrat je stala na odru izbora za pesem Evrovizije, in sicer 2008, 2009, 2011 in 2012. Danes je učiteljica angleščine in nemščine in mati dveh majhnih otrok, spremljevalna vokalistka Urošu Periću, skupini Tabu, Batisti Cadillac, Samuelu Lucasu, projektu Sladica, vidimo pa jo lahko tudi kot spremljevalno vokalistko na festivalih, kot je Popevka v organizaciji RTV Slovenija.

Pojdi na vsebino