Izmenjave doma in v tujini

  • Že drugo leto zapored se aktivno vključujemo v programe dijaških izmenjav najstarejše takšne organizacije na svetu, ki je bila ustanovljena leta 1915 z namenom, da bi z mednarodno mobilnostjo mladih krepila zavedanje o različnosti in medkulturnem dialogu. Na šoli bomo 3 mesece gostili dijakinjo iz Belgije, za 1 leto pa na izmenjavo odhajata drugošolko Maja Silovšek (Danska) in Lea Jazbinšek (Japonska). V oktobru bomo na GCC pripravili tudi predstavitev programa za vse nižje letnike.
  • Izmenjave dijakov z italijansko gimnazijo A. Sema Piran. Tudi letos bomo konec septembra na eno izmed dveh gimnazij italijanske skupnosti v Sloveniji poslali 2 – 4 dijake, ki se učijo italijanščino kot 3. tuji jezik ter na GCC gostili 4 dijake iz Pirana. Del sodelovanja bo tudi enodnevna ekskurzija za vse dijake, ki se učijo italijanščino kot 3. tuji jezik (29. – 30. 9. 2017).
  • Izmenjave dijakov in učiteljev ter kulturnih programov z Licejem Franceta Prešerna v Trstu (Italija). Letos bomo na GCC gostili 4 dijake in 4 učitelje s tržaškega Liceja (februar/marec 2018), ravno toliko pa jih bomo za 2 tedna poslali tudi v Trst.
  • Danska in Šjolkov (Rusija). Sodelovanje na vsakoletni ekskurziji slovenskih dijakov v organizaciji Društva slovensko-danskega prijateljstva (september) in vključevanje v možnosti izmenjav, ki jih ponuja medmestno partnerstvo Celje – Šjolkov ter sodelovanje pri tradicionalnem majskem obisku Zvezdnega mesta, Šjolkova in Moskve.
  • AISEC in Volontariat. Gre za dve mednarodni organizaciji, ki omogočata prostovoljno delo in prakso za polnoletne dijake po celem svetu. Tudi letošnje leto bomo na šoli pripravili predstavitev organizacij in možnosti, ki jih ponujata.
 
Pojdi na vsebino