Zborovski seminar “Vsi v en glas!”

Na GCC smo v organizaciji JSKD RS izpeljali zborovsko delavnico “VSI V EN GLAS!”, ki je potekala 7. in 8. oktobra ter jo je vodila finska mentorica Soila Sariola. 

Soila Sariola je vsestranska pevka, glasbenica in pedagoginja. Najbolj je znana kot altistka vokalne zasedbe Rajaton, vendar jo je mogoče slišati tudi kot solistko in članico drugih improskupin (The Songs of the Moment Nordic). Na Akademiji za likovne umetnosti Sibelius pravkar končuje doktorat z naslovom: Mnoge poti zvoka in misli – kako sem jaz preplet umetnosti. Poleg umetniškega udejstvovanja je Sariola predavala na Šoli za igro Univerze Tampere na Finskem (2017–2018), piše pa tudi glasbo za zbore in zasedbe.

Pevke DPZ GCC in DPZ Druge gimnazije iz Maribora so se z lastnimi glasovi in telesi  podali v čudoviti svet ustvarjalnosti in improvizacije. Na delavnici so uporabili raznovrstne tehnike ter se prepustili improvizaciji in glasbeni svobodomiselnosti ustvarjanja zvokov in skladb. Svoje glasbene talente so razvijali tudi z uporabo drugih področij umetnosti in hkrati izpopolnjevali svoj zvok, izvedbo in se učili dela v skupini.

Čudovita izkušnja doživljanje glasbe je prinesla veliko elana in spodbude za ustvarjalnost v šolskem letu 2022/23.

Skip to content