2015/2016

3.500 EVROV ZA ZALO IN LOTI

3.500 EVROV ZA ZALO IN LOTI

Dijaki in učitelji Gimnazije Celje – Center ter člani Interact kluba Celje so s tradicionalnim jesenskim dobrodelnim koncertom pomagali deklicama s cerebralno paralizo.

Celje, 23. 10. 2015

Že osem let zapored dijaki Gimnazije Celje – Center, v sodelovanju z Interact klubom Celje in Društvom GCC, dan pred jesenskimi počitnicami pripravijo dobrodelni koncert. Mlade je letos ganila težka zgodba dveh deklic – Zale in Loti, ki se spopadata s cerebralno paralizo. Denar so zbirali vsi – učitelji, dijaki, starši, pokrovitelji in številni gostje, ki so prišli na koncert ter zbrali skupno nekaj več kot 3.500 evrov, s katerimi so pomagali obema družinama za kritje stroškov dragih terapij v tujini.

Na koncertu so nastopila znana imena slovenske glasbene scene Kataya, Gadi, F&B Acrobatics in zasedba Nude, seveda pa niso manjkale tudi glasbene zasedbe šole in solistka Katja Stropnik, sicer dijakinja 4. č razreda, ki je letošnje leto prevzel celotno organizacijo koncerta. S svojo prisotnostjo pa so koncert podprli tudi številni protokolarni gostje, predstavniki občine, šolskega ministrstva in Zavoda za šolstvo, pa učenci, dijaki in ravnatelji celjskih osnovnih in srednjih šol. Skupno je koncert obiskalo več kot 1100 obiskovalcev.

»Pomagajmo razpreti krila, je bila misel, ki nas je letos vodila pri pripravi koncerta. Mislim, da nam je ponovno uspelo dokazati, kako pomembno je, da z mislijo na sočloveka v stiski stopimo skupaj in naredimo vse, kar je v naši moči, da mu ponudimo pomoč. Dokazali smo, da je mar tudi nam mladim, ki smo ljudje in želimo to tudi ostati, ne glede na pesimistične novice in navidezno nemoč, ki naše generacije spremlja vsak dan« je v sporočilu za javnost zapisala Eva Kreže, predstavnica 4. č in Interact kluba Celje. Tudi ravnatelj Gregor Deleja in mentorica dijaške skupnosti Marjana Turnšek s ponosom in veseljem ugotavljata »da solidarnost na GCC ni le beseda na papirju, ampak vrednota, ki daje poseben pomen tistemu delu vzgoje in izobraževanja, ki je ob znanju, delu, skupaj z iskreno mislijo in strpnosti še kako pomembna!«.

Na Gimnaziji Celje – Center je dobrodelnost res močan del tradicije šole, ki se lahko pohvali s številnimi akcijami, ki jih večinoma spodbudijo dijaki sami. Šola že vrsto let sodeluje pri nacionalni akciji Anina zvezdica, dijaki in učitelji zbirajo star papir, tekstil, tonerje in zamaške, šolske potrebščine, igrače in oblačila ter se s humanitarnimi projekti redno odzivajo na aktualne problematike, tudi v okviru delovanja mreže Unesco ASPnet in mreže Ekošol.

PRILOGA: Fotografije s koncerta (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Eva Kreže, 4. č in Interact klub Celje, , 041 745 985

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, , 041 708 945

Pojdi na vsebino