Drobna pesem

POMLADNI KONCERT GIMNAZIJE CELJE – CENTER 

Narodni dom Celje, 19.00, 21. 4. 2023

Dogodek posvečamo aprilskemu prazniku Mestne občine Celje, tednu Mladinskega pevskega festivala Celje 2023, 100-letnici rojstva pesnika Karla Destovnika – Kajuha in ob 65-letnici neprekinjenega delovanja glasbenih sestavov GCC.

Vsi vemo, da ima knežje mesto sloves odličnih glasbenikov. Ena najbolj prepoznavnih ljubiteljskih dejavnosti v Celju je vedno bilo zborovsko petje. Da bi temu bilo tako tudi še v prihodnje, skrbimo in se trudimo zlasti na celjskih osnovnih in srednjih šolah, kjer imamo odlične mladinske zbore. Mednje sodijo prav gotovo tudi tudi vokalni sestavi GCC, ob njih pa tudi vsi drugi glasbeni sestavi.

Tudi tokrat bomo na koncertu prisluhnili ubranemu petju DPZ GCC pod vodstvom profesorja Davida Preložnika, Noneta GCC pod vodstvom profesorice Barbare Arlič Kerstein, FAVOZE  pod vodstvom profesorja Danijela Berdena in učiteljskemu kvintetu GCC. Instrumentalno bo dogodek popestrila zasedba Gipsy sekstet GCC, ki jih vodi profesor Sašo Šonc. 

Program smo v čast našega mesta in države ter visokih jubilejev obarvali praznično in ga zaznamovali z mladostnimi odtenki slovenskih barv.

Vljudno vabljeni!

Vstop prost.

Pojdi na vsebino