gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

(Brez)mejno – praznični glasbeni pozdrav Sloveniji

V kakofoniji različnih zvokov sodobnega sveta in nenavadnega časa v katerega nas je pahnil novi virus, glasba še vedno ostaja univerzalna govorica, ki prestopa meje in združuje tudi tisto, kar je na videz nezdružljivo. Miklavžev koncert glasbenih sestavov GCC, s katerim v Narodnem domu Celje tradicionalno uvedemo predpraznični utrip na šoli, se tako letos seli na splet, naslovili pa smo ga (Brez)mejno, kar je tudi tema letošnjega šolskega leta posvečena velikim obletnicam političnih meja, 220. obletnicama rojstva Franceta Prešerna in Antona Martina Slomška ter 30-letnici samostojne Slovenije.

S koncertom želimo, četudi od daleč, v spomin priklicati tiste najlepše dogodke leta, ki se izteka, pa desetletja, ki se preveša v naslednje, tridesetletja in stoletja zgodovinskih spominov na dogodke in ljudi, ki so hodili po različnih poteh, a z dobrimi cilji pred očmi in nas pripeljali v svet, ki bi moral biti brezmejno svetal in lep, če bi prav vsi v njem iskali poti, ki vodijo svetlim sanjam na proti.

Verjamemo, da so med temi spomini tudi tisti na naša predpraznična koncertna druženja v Narodnem domu, ki smo jih ob koncu koledarskih let posvečali velikim osebnostim in dogodkom z željo, da bomo nanje znali stopati tudi sami. S kolažem naših največjih in najbolj množičnih nastopov iz preteklih štirih let, z voščili mladih glasbenic in glasbenikov z GCC ter glasbeno poslanico naših mentoric in mentorjev vam želimo iskreno čestitamo ob bližnjem Dnevu samostojnosti in enotnosti, zaželeti mirne in lepe praznike ter srečno, zdravo in brezmejnih poti polno novo leto. Zelo bomo veseli, če boste ta večer lahko preživeli v naši družbi na FB strani GCC v sredo, 23. 12. ob 19.00.

Prispevka ni mogoče komentirati.

Skip to content