gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Dijaki GCC uspešno zaključili koledarsko leto

December je bil za dijake Gimnazije Celje – Center zelo uspešen. 11. 12. se je šolskega tekmovanja za Cankarjevo priznanje udeležilo 59 dijakov.

39 dijakov prvega in drugega letnika se je pod mentorstvom prof. Tanje Štante Benčina preizkusilo v poznavanju Cankarjevega dela Podobe iz sanj. Bronasto Cankarjevo priznanje je prejelo 13 dijakov, in sicer Larisa Kosi, 2. č, Vita Jurkošek, 2. b, Gaja Pekošak, 1. i, Tjaša Lešnik, 2. d, Nika Orehov, 1. i, Ana Majcen, 2. b, Matevž Bervar, 2. d, Tea Simić, 1. b, Urška Košir, 2. b, Naja Podbrežnik, 2. d, Manca Druškovič, 2. b, Sara Godler, 2. b, in Tara Soderžnik, 2. h. Na nadaljnje tekmovanje so se uvrstili Larisa Kosi, Vita Jurkošek, Gaja Pekošak, Tjaša Lešnik, Nika Orehov, Ana Majcen, Matevž Bervar in Tara Soderžnik.

20 dijakov tretjega in četrtega letnika se je pod mentorstvom prof. Jasmine Temnik Kerš spopadalo s Cankarjevima besediloma Martin Kačur in Knjiga za lahkomiselne ljudi. Prejemniki  bronastih priznanj so Nika Pinter, 4. c, Lana Vincelj, 3. b, Larisa Kotnik, 3. b, Manca Strah, 4. b, in Martina Lenko ter Aljaž Stropnik, oba 3. a. Na območno tekmovanje, ki bo 23. 1. v Zrečah,  so se uvrstile Nika Pinter, Lana Vincelj in Martina Lenko.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!


Objavi komentar

Če želiš objaviti komentar, moraš biti prijavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content