Dan za spremembe

Dan za spremembe (medgeneracijsko druženje prostovoljcev Gimnazije Celje – Center z oskrbovanci Doma ob Savinji), ki bo potekal v sredo, 24. 3. 2010, od 9.45 do 13.00 pri in v Domu ob Savinji.

Slovenska filantropija v prizadevanju za promocijo prostovoljstva letos prvič (24. 3.) organizira “Dan za spremembe”. Ta dan bodo po Sloveniji potekale številne prostovoljne akcije (več o dogodku: www.prostovoljstvo.org/DanZaSpremembe).Na Gimnaziji Celje – Center smo se vabilu prav radi odzvali, saj smo ponosni na naše dijake in dolgoletno uspešno tradicijo prostovoljnega dela na šoli.  Naši prostovoljci so se odločili, da se bodo ta dan družili z oskrbovanci Doma ob Savinji ter v soglasju z Mestno občino Celje postavili stojnice na obrežni sprehajalni poti, kjer bodo delili čaj in pecivo, peljali starostnike na sprehod in se družili z njimi. V primeru slabega vremena bo druženje potekalo v večnamenskih prostorih Doma. Pobudi se je z veseljem odzvalo tudi vodstvo.

Iskreno upamo, da bo glas naših mladih, ki skušajo aktivno pripomoči k lepši in boljši prihodnosti s svojim delom in energijo, segel tudi v javnost in podprl nacionalno idejo o promociji prostovoljnega dela, ki je še kako pomembno za razvoj osebnosti, rast družbe in skupno premagovanje tegob s katerimi se srečujemo v današnjem času.

Skip to content