Debaterji pri predsedniku

Člani debatnega kluba kljub koncu pouka ostajamo aktivni. Ob zaključku projekta Mingl EU sta dne 17. 6. 2013  Klara Štor 2.I in Ana Marija Pušnik 2.D, skupaj z učenci in dijaki, ki so v maju odšli v Strasbourg, obiskali predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja. Gospod predsednik si je vzel čas za pogovor z mladimi o njihovi prihodnosti, prihodnosti Slovenije in prihodnosti Evropske unije ter sveta. Mladi so lahko spoznali neposreden pristop našega predsednika in se iz njegovih izkušenj naučili marsičesa, kar jim bo lahko koristilo na lastni življenjski in poklicni poti.

[nggallery id=405]

V sredo, 12. 6. 2013, smo z učenci II. osnovne šole izvedli tudi zadnjo debatno delavnico v tem šolskem letu, na kateri smo v predpočitniškem vzdušju razpravljali predvsem o pomenu ocen in domačih nalog, na koncu pa smo se še posvetili vprašanju upravičenosti bikoborb.
V torek, 11. 6. in v sredo 19. 6. smo izvedli tudi simulaciji sprejemanja naslednje finančne perspektive Evropske unije.
Med počitnicami se bomo z zbiranjem virov pripravljali na novi razpis International Public Policy Forum, ki ga vsako leto pripravlja ena izmed svetovno najbolj priznanih odvetniških firm v New Yorku.
V začetku julija Matej Ocvirk in Jure Macuh odhajata na International Debate Academy v Kranjsko Goro, katere se bodo predvidoma udeležili dijaki in študentje iz več kot 20 držav sveta.
Vsem ki sodelujete v našem klubu ali spremljate naše aktivnosti želimo lep dopust in čim daljše počitnice.
Mentorja debatnega kluba, prof. Miha Gartner in prof. Sergej Vučer.
zp8497586rq
Skip to content