gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Dijaki GCC zasedli Evropski parlament

Da bi Evropsko unijo približali mladim, je Evropski parlament ustanovil projekt Evrošola (Euroscola), pri katerem dijaki iz držav Evropske unije v Evropskem parlamentu v Strasbourgu za en dan prevzamejo vlogo evropskih poslancev.

Kot zmagovalci slovenskega natečaja so bili letos del tega projekta tudi dijaki 2. c-razreda, ki so v sredo, 5. 10. 2016, skupaj z debaterji odpotovali v Francijo, kjer so z mladimi iz vse Evrope razpravljali o aktualnih družbenih vprašanjih. V različnih delovnih skupinah so debatirali o okoljevarstvenih problemih, dotaknili so se tudi vprašanj o varnosti in človekovih pravicah, razvojni pomoči, migracijah in zaposlovanju mladih. Še posebej participatorno je nastopil Mitja Suvajac, ki je kot uradni govorec svoje skupine odgovarjal na vprašanja o prihodnosti Evrope. V plenarni dvorani Evropskega parlamenta je s predstavitvijo naše šole zbrane nagovorila tudi Nika Pinter, Klemen Kolman pa je sodeloval v evrokvizu.

Tridnevno ekskurzijo so popestrili še z obiskom Mercedesovega muzeja v Stuttgartu in z ogledom rojstnega kraja Alberta Einsteina, mesta Ulm.

Objavi komentar

Če želiš objaviti komentar, moraš biti prijavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content