Dijaki GCC zasedli Evropski parlament

mun

Da bi Evropsko unijo približali mladim, je Evropski parlament ustanovil projekt Evrošola (Euroscola), pri katerem dijaki iz držav Evropske unije v Evropskem parlamentu v Strasbourgu za en dan prevzamejo vlogo evropskih poslancev.

Kot zmagovalci slovenskega natečaja so bili letos del tega projekta tudi dijaki 2. c-razreda, ki so v sredo, 5. 10. 2016, skupaj z debaterji odpotovali v Francijo, kjer so z mladimi iz vse Evrope razpravljali o aktualnih družbenih vprašanjih. V različnih delovnih skupinah so debatirali o okoljevarstvenih problemih, dotaknili so se tudi vprašanj o varnosti in človekovih pravicah, razvojni pomoči, migracijah in zaposlovanju mladih. Še posebej participatorno je nastopil Mitja Suvajac, ki je kot uradni govorec svoje skupine odgovarjal na vprašanja o prihodnosti Evrope. V plenarni dvorani Evropskega parlamenta je s predstavitvijo naše šole zbrane nagovorila tudi Nika Pinter, Klemen Kolman pa je sodeloval v evrokvizu.

Tridnevno ekskurzijo so popestrili še z obiskom Mercedesovega muzeja v Stuttgartu in z ogledom rojstnega kraja Alberta Einsteina, mesta Ulm.

Skip to content