GCC Cunjarnica zopet odpira svoja vrata

V sredo, 9. 9. 2020, v kletnih prostorih GCC svoja vrata ponovno odpira izmenjevalnica oblačil – GCC Cunjarnica. 

Z menjavo oblačil okolici sporočamo, da je čas za spremembe naših potrošniških navad, projektom GCC cunjarnica pa na GCC izpolnjujemo dane okoljske zaveze dijakov in učiteljev. 
Nova oblačila so prepojena z raznimi kemikalijami, ki se prenesejo na našo kožo, če jih pred nošenjem ne operemo. Oblačila iz druge roke so do našega telesa prijaznejša, pripomorejo k skrbi za okolje, z izmenjavo oblačil pa tudi privarčujemo. Prav zato imamo na GCC projekt Cunjarnica, ki je namenjen izmenjavi oblačil med dijaki in profesorji ter podpira naše okoljske zaveze, ki smo jih na Dijaški skupnosti sprejeli marca 2019.

GCC Cunjarnica bo odprta vsako sredo med glavnimi odmori (10.20-11.30) od 9. 9. 2020 dalje.  Menjujete lahko oblačila, modne dodatke in nakit. Vsak kos mora biti čist in nepoškodovan (brez lukenj, madežev, manjkajočih gumbov, pokvarjenih zadrg …). 
Vsak kos se točkuje, izmenjava poteka med kosi z enakim številom točk (točke posameznih oblačil se med sabo lahko seštevajo). Ob prvem obisku Cunjarnice prejmete kartonček, kamor zapišemo vaše ime ter število točk, ki ga imate. Točkovnik in pravila izmenjave so objavljeni tudi na info deski ob vstopu v GCC Cunjarnico. 

Prosimo vas, da spoštujete ukrepe za preprečevanje virusa SARS-CoV-2 in v Cunjarnico vstopate z obraznimi maskami ter si ob vstopu in izstopu razkužite roke.

Vljudno vabljeni!

Dijaški razvojni tim GCC in koordinatorji projekta – 4. h-razred

Pojdi na vsebino