Ekskurzija na slapove Julijskih Alp

Drage dijakinje in dijaki!

Želite doživeti prvinskost narave, doživeti neposreden stik s padajočo vodo in ob tem začutiti svojo nemoč, majhnost? Doživeti brezčasnost narave in našo minljivost?  Želite preživeti del časa v planinski koči, ob dobri hrani in družbi svojih sošolcev? Želite še bolj utrditi svoje domoljubje, prepričanje, da živimo na najlepšem koščku našega planeta?

Vse to smo lansko šolsko leto s skupino naših dijakov doživeli v živo. Tudi letos bomo to izkušnjo ponovili, zato vas vabimo na ekskurzijo, 2. in 3. oktobra 2020, ki nas bo popeljala k slapovom Julijskih Alp. Ekskurzija je dvodnevna. Prvi dan bo namenjen ogledu Peričnika v dolini Vrata in Martuljkovih slapov pod Špikom. Preko Vršiča, kjer bomo prenočili v Erjavčevi koči, se bomo spustili v dolino Soče, v Trento in nato v dolino Loške Koritnice, kjer bomo doživeli korita in slapove Možnice ter potoka Fratarice. Od tam se bomo preko Predela in Italije vrnili v Celje.

Zaradi težje dostopnosti je število udeležencev omejeno na 15, zato je potrebno s prijavami pohiteti, še prej pa se je potrebno včlaniti v Klub ljubiteljev slapov naše šole, kar tudi uredite v spodnjem spletnem obrazcu.

Pripravljeni morate biti na nekaj napora, kajti vse te naravne lepote so skrite precej visoko. Obvezna je planinska oprema in dobra volja.

Cena ekskurzije: 59 EUR pri udeležbi najmanj 15 oseb
Cena vključuje: prevoz, namestitev v večposteljnih sobah (tuš/wc) s polpenzionom (zajtrk, večerja), vse oglede po programu.

Rok za prijavo: 18. 9. 2020Prijavni obrazec: https://forms.gle/y1tNNXFgEFWvHx9U8
Mentor ekskurzije: Marko Zevnik

Skip to content