Izziv Kaj vse zmorem?

Utrujen? Lačen? Zaspan? Brez energije? Nemočen?? Brez kondicije??? Brez domače naloge????

Ponujamo ti 3-tedenski izziv Kaj vse zmorem?
Začnemo 8. 10. 2018.
Prijaviš se lahko na povezavi https://goo.gl/forms/8q6568StkAc0aqwE3

Več o izzivu …

Kaj vse zmorem?
Kadar zbolimo, dobimo slabo oceno ali doživimo neuspeh, ne moremo vstati, ker smo zvečer predolgo bedeli, ali doživimo druge neprijetnosti, pogosto pomislimo, kako bi bilo, če bi pred tem ravnali drugače …?

Skoraj z zavistjo občudujemo tiste, ki so uspešni, ki v kratkem času zmorejo narediti veliko, ki so vedno pripravljeni za akcijo in so polni energije. Razmišljamo, kako nekateri z lahkoto vstajajo zgodaj zjutraj, ko sami komaj dvignemo glavo z blazine in bi najraje pobegnili v nek drug svet, kjer ne bi bilo jutranjega vstajanja in šolskih obveznosti. Pogosto smo utrujeni, brez energije in se sprašujemo, kako bomo zmogli doseči zastavljene cilje.

S takšnimi situacijami smo se najbrž soočili že vsi. Gotovo pa smo tudi že velikokrat slišali, kako pomembni so za zdravo in uspešno življenje kvalitetna in raznolika prehrana, dovolj spanja, veliko gibanja, urnik dnevnih obveznosti in čas za sprostitev.

V projektu Zdrava šola vam predlagamo, da se skupaj lotimo sprememb, ki nam bodo naredile življenje lepše, uspešnejše, bolj polno energije in novih ciljev.

Predlagamo vam, da se soočite s 3-tedenskim izzivom, ki smo ga poimenovali Kaj vse zmorem?

V njem se bomo trudili spremeniti svoje slabe navade in urediti življenjski stil tako, da bomo laže dosegali želene cilje, živeli bolj zdravo in bo naše življenje bolj izpolnjeno.

Ker je spreminjati navade težko, bomo pri tem sodelovali, se medsebojno spodbujali in podpirali. V slogi je moč tudi za osebne spremembe.

Kako do sprememb?

K sodelovanju v projektu Kaj vse zmorem? se lahko prijavite sami ali kot oddelčna skupnost. Elektronske prijave bomo zbirali do petka, 14. septembra, na povezavi https://goo.gl/forms/8q6568StkAc0aqwE3

Po prejetih pripravah bomo organizirali za vse prijavljene kratko izobraževanje o namenu izziva in pomenu spanja, gibanja, zdrave prehrane, organizacije učnih in delovnih obveznosti ter prostega časa.

Vsi prijavljeni boste dobili dnevnik spremljanja načrtovanih dejavnosti, ki ga bomo po koncu projekta skupaj pregledali in se veselili doseženih uspehov.

Kdaj se bomo lotili spreminjanja?
V 3-tedenskem obdobju od 8. do 28. 10. 2018.

Na koga se obrniti za morebitna dodatna vprašanja?
Pri projektu vam bomo pomagali:
Špela Sešlar, prof.;,
Jožica Kovač, prof.;,
Majda Kamenšek Gajšek, prof.; ,
Nives Laul, prof.; .

Pojdi na vsebino