Miklavžev koncert

Miklavžev koncert

Celjski predpraznični kulturni vrvež si prebivalci knežjega mesta težko predstavljajo brez tradicionalnega Miklavževega koncerta GCC. Letošnje leto bomo javnosti predstavili novo vokalno zasedbo GCC Nonet+2, ki jo vodi profesorica Barbara Arlič Kerstein. Dekliški sestav je sicer svoj debi doživel s projektom Božična pesem, ki je nastal v produkciji III. osnovne šole Celje in tudi na letošnjem Miklavževem koncertu GCC bodo dekleta z zborovodkinjo predstavila del tega projekta, skupaj z ostalimi sestavi šole – Dekliškim pevskim zborom GCC pod vodstvom Davida Preložnika, FaVoZo pod vodstvom Gregorja Deleje in zasedbo The Šlagers.

Na programu bodo znana dela slovenskih in tujih skladateljev, ki so jih navdihnili praznični čas in lepote življenja, pa tudi odlomek iz Dickensove Božične zgodbe, sicer skupnega projekta učencev, dijakov in mentorjev III. osnovne šole Celje in GCC.

Koncert bomo ponovili 16. 12. ob 18. uri v cerkvi sv. Jerneja v Vojniku, seveda pa si začetka koledarskega leta na GCC ne znamo predstavljati brez tradicionalnega novoletnega koncerta, ki bo tokrat 3. 1. ob 18.30 v celjski cerkvi sv. Duha.

Vljudno vabljeni!
Vstop prost.

Pojdi na vsebino