gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Naravoslovni tabor, Radenci 2012

V času od  11.junija do  15.junija 2012 bomo v CŠOD  Radenci izvedli  naravoslovni tabor. Namenjen je dijakom 1. in 2. letnikov programa splošna gimnazija, ki bi želeli svoje znanje  naravoslovnih predmetov (kemije, biologije in fizike) razširiti in spoznavati v naravi .

Na jugovzhodnem delu Slovenije, kjer se stikata dinarski in belokranjski plitvi kras, je dežela, ki nosi ime Bela krajina. V tem prelepem okolju, neposredno ob reki Kolpi, leži sredi travnikov, njiv in gozdov vasica Radenci.

Bogata kulturnozgodovinska preteklost Bele krajine nudi veliko zanimivih vsebin (značilnosti Poljanske doline, arheološka nahajališča, stara vaška naselja…), ki smo jih vključili v program  naravoslovnega tabora.

Teden, ki pa ga bomo preživeli v domu CŠOD  Radenci bo zagotovo nepozaben… Ne samo zaradi izkustvenega učenja v naravi, dobre hrane, ampak tudi zaradi zanimivega programa. Narava ponuja obilo možnosti za raziskovalno delo mladih, saj je tukaj reka Kolpa s svojimi značilnostmi, pobočje Poljanske gore s podzemnimi jamami in brezni, strma pobočja Velike in male stene ter za proučevanje zelo zanimivo podnebje.

Kolpa nudi obilo možnosti za vodne športe, zato bomo njeno bližino izkoristili za vožnjo s kajaki in kanuji.

To pa še zdaleč ni vse…. Izdelali si bomo naravno kolekcijo za nego telesa; kot je zeliščna krema za ustnice, obogaten koprivov ali brezov šampon za lase, glicerinsko milo, parfum po lastni želji in še kaj. Da pa nam ne bo dolg čas, bomo poskrbeli, da nam bo tu in tam še kaj zaprasketalo, zagorelo ali »malce« počilo. Dneve bomo popestrili  še s športnimi aktivnostmi in prijetnim druženjem. 

Okvirna cena tabora je  110 eurov   in jo bo mogoče poravnati v treh obrokih (marca, aprila in maja).

Prijavnice za naravoslovni tabor dobite pri Smiljani Adamič Vasič, prof. kemije.

 Prostih je še 8 mest.

V okviru obveznih izbirnih vsebin je tabor ovrednoten s 50 urami.

 

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu – v naravi.

Comments ( 1 )
  1. :)

    Jaz sem bila v tem domu v osnovni šoli, priporočam, ful majo vse zrihtan in dom je še dokaj nov. Tudi okolica ja ful lepa, sploh ob Krki kjer so lepe peš poti.

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.