Naš gost: zunanji minister RS

Po lanskem uspešnem obisku ministrice za obrambo, dr. Ljubice Jelušič, ki se je srečala z več kot 1000 dijaki in učenci iz celjske regije, smo danes, 8. marca, na Gimnaziji Celje – Center gostili zunanjega ministra Samuela Žbogarja. V goste ga je povabila poslanka državnega zbora Republike Slovenije Andreja Rihter. Tema pogovora je bila zunanja podoba Slovenije in njena vloga pri reševanju ključnih problemov današnjega sveta. Po uvodnem pozdravu in dobrodošlici so dijake in osnovnošolce v problematiko uvedli članice in člani odličnega Debatnega kluba GCC: Živa Lipar (4.b), Maja Pen (3.d), Nastja Strnad (2.č), Žan Žveplan (4.č), Anže Lamut (2.d) in Martin Paskvale (2.d).

Izzivalni in zanimivi debati je sledil nagovor zunanjega ministra, v katerem je tudi opisal svoj pogled na vlogo Slovenije v svetu. Zaveda se, da je Slovenija majhna, a je obenem prepričan, da je na kar nekaj področjih svetovne politike uspešna in aktivna.
V nadaljevanju so dijaki ministru zastavljali vprašanja povezana s problemi in izzivi Slovenije na področju zunanje politike ter diplomatsko kariero.
Prenos prireditve je potekal v živo med 10.50 in 12.20  na naši spletni strani, posneteke pa si še vedno lahko pogledate na naši podstrani ali TV kanalu GCC.
[imagebrowser id=84]
Skip to content