Naj kratka zgodba 2013

Išče se NAJ KRATKA ZGODBA 2013

Šolsko literarno glasilo Utrip in Knjižnica GCC objavljata 5. razpis za NAJ kratko zgodbo.

Če radi pišete in svoje občutke ali doživetja oblikujete v zgodbo,

lepo povabljeni k sodelovanju.

 

Navodila za pisanje:

  • Izberete lahko poljubno temo in poljubni žanr. Vaša zgodba lahko temelji na resničnih ali izmišljenih dogodkih. Prepustite se domišljiji in bodite čim bolj ustvarjalni pri opisovanju oseb in dogodkov.
  • Besedilo naj ne bo daljše od 1500 besed (2–3 tipkane strani v pisavi Arial, velikost črk: 12), komisija daljših besedil ne bo upoštevala.
  • Sodelujete lahko z več zgodbami.
  • Poslani zgodbi nujno pripišite še svoj psevdonim, pod katerim bo objavljena vaša zgodba.

 

Vse prispevke bo pregledala strokovna komisija, izbrala svojo NAJ kratko zgodbo, nato pa bodo objavljene na spletni strani, da boste tudi dijaki z glasovanjem izbrali svojo. Objavljene bodo 29. 11., glasovanje pa bo potekalo do 2. decembra. NAJ kratki zgodbi po izboru strokovne komisije in po izboru dijakov bosta razglašeni na prireditvi Ta veseli dan kulture 3. decembra, obe pa bosta objavljeni tudi v Utripu.

 

Mentorice se veselimo branja vaših zgodb in vam želimo obilo ustvarjalne energije. Če boste potrebovali kakšen napotek pri pisanju ali dodatne informacije, smo vam na voljo. Oglasite se v knjižnici ali v kabinetu profesoric slovenščine.

 

Profesorice Irma Vrečko, Tanja Tratenšek, Sandra Marguč in Jasmina Temnik Kerš

(Vir slike: https://informationliteracy.org/builder/view/1023/12101)

 

PA ŠE ENO POVABILO K PISANJU…

Če želite, pa lahko s pisnimi izdelki sodelujete tudi v vseslovenski akciji z naslovom Srca za hiše Hospica. Eden od projektov te akcije je detabuizacija smrti, ki jo želijo spodbuditi pri srednješolcih vseh šol po Sloveniji s pisanjem spisov in esejev na temo umiranja, smrti, žalovanja. Tri najboljše spise/eseje bo njihova komisija nagradila z lepimi knjižnimi nagradami, besedila pa ponudila slovenskim množičnim občilom v objavo. Rok za oddajo je 17. november. Več o natečaju preberite na https://drustvo-hospic.si/?p=2337

Pojdi na vsebino