Odraščanje – 15. pregledna razstava GCC

Vabljeni na odprtje 15. pregledne študijske razstave likovnih izdelkov dijakov Gimnazije Celje – Center, programa umetniška gimnazija – likovna smer, ki bo v četrtek, 16. maja 2019, tokrat kar na dveh lokacijah in dvakrat zapored – ob 12. uri v Galeriji sodobne umetnosti (Center Sodobnih Umetnosti Celje), ob 18. uri pa v lapidariju Osrednja knjižnica Celje, če bo vreme slabo, pa v knjižnici. Poimenovali smo jo ODRAŠČANJE …

Tudi letos je častna pokroviteljica razstave Mestna občina Celje. Generalni pokrovitelj kataloga razstave je podjetje LXNAV.

Že petnajsto leto zapored pripravljamo ob zaključku šolskega leta razstavo najboljših likovnih izdelkov dijakov vseh štirih oddelkov programa umetniška gimnazija – likovna smer, v katerem se izobražujejo dijaki, ki imajo smisel in veselje za likovno snovanje in ukvarjanje z likovno umetnostjo in si to izberejo za svojo študijsko pot in kasnejši poklic ali pa se po maturi odločijo za kakšen povsem »neumetniški« študij, umetnost in likovno snovanje pa ohranjajo na ljubiteljski ravni. Zelo smo veseli, da nam je tudi letos prijazno ponudila prostor za našo razstavo Osrednja knjižnica Celje. Novost pa je, da smo razstavo dopolnili še s predstavitvijo umetniških projektov, ki so med šolskim letom nastali v sodelovanju z uveljavljenimi celjskimi in slovenskimi umetniki v Centru sodobnih umetnosti Celje, ki je naš dolgoletni partner pri izvajanju programa umetniška gimnazija – likovna smer.

Čeprav se dobro zavedamo, da se v teh pomladnih dneh kulturni dogodki kar prehitevajo in za obisk vseh že skoraj zmanjkuje časa, si želimo, da bi v svojem opoldanskem in popoldanskem urniku našli čas in se nam pridružili na obeh odprtjih ter se skupaj z nami predali neusahljivi ustvarjalnosti naših dijakov.

Vljudno vabljeni!

Pojdi na vsebino