Oktobrske govorilne ure, predstavitev izmenjav AFS in predavanje za starše

Spoštovani starši!

Vljudno vabljeni na predstavitev programov mednarodnih izmenjav AFS (16.30, knjižnica), oktobrske govorilne ure in predavanje (17.00-18.00;
razpored prostorov in učiteljev bo objavljen na oglasnih deskah v pritličju in nadstropjih šole) in predavanje za starše v četrtek, 10. 10. 2019.

AFS – program 3- in 10-mesečnih dijaških izmenjav (16.30, šolska knjižnica)
Na GCC že četrto leto sodelujemo v najstarejšem programu mladinskih izmenjav na svetu AFS. V tem času je 13 naših dijakov preživelo 3 oz. 10 mesecev na šolah v tujini (Japonska, Islandija, Rusija, Danska, Nemčija, Belgija, Španija), na GCC pa smo v tem času gostili 8 dijakov iz Italije, Belgije, Francije, Španije in Nemčije. Trenutno se v Španiji mudi naša drugošolka, na šoli pa gostimo drugošolko iz Francije ter tretješolko iz Španije. Gre za plačljiv program, kjer dijaki bivajo pri družini in obveznosti opravljajo na drugi šoli, predvsem pa neprecenljivo izkušnjo na njihovi življenjski in akademski poti.  Program bo predstavljala ga. Tinka Valtl iz AFSja, z nami pa bodo tudi predstavniki staršev, ki pri sebi doma gostijo tuje dijake, kar je prav tako ena izmed možnosti programa, oz. so njihovi otroci bili na izmenjavi.

SOCIALNE STISKE MLADOSTNIKOV (18.00, Matematika 4)
Današnji svet z sodobnimi komunikacijskimi kanali iz naših življenj vse bolj umika neposredne stike, kar pomeni zmanjševanje nabora socialnih kompetenc in iz tega izhajajoče probleme. Na mladostnika prežijo številni izzivi na tem in drugih področjih odraščanja, s katerimi se velikokrat zelo težko sooča in potrebuje ob sebi pomembne odrasle, da mu lahko pri tem pomagajo. Kratko predavanje (60 minut), ki bo v ospredje postavilo zlasti socialno anskioznost, bo vodila psihologinja Maja Štukelj, sodelavka Centra za duševno zdravje v ZD Celje, ki se pri svojem vsakodnevnem delu srečuje z mladimi. Predavanje bo trajalo 60 minut.

Vljudno vabljeni!

Uprava šole

Skip to content