Planinski pohod na Pokljuki za 1. razrede PV

Dijakinje in dijaki 1. letnika PREDŠOLSKE VZGOJE imajo v obveznem programu športnih aktivnosti planinski pohod. Tudi letos ga organiziramo v soboto, 5. februarja 2011 na Pokljuki, kot udeleženci 15. šolskega pokljuškega maratona. Na pohod bomo odšli na planino Uskovnico. Hodili bomo približno 2 uri ( 7,2 km), po vrnitvi na prireditveni prostor pa dobimo malico, čaj in spominsko medaljo, sodelujemo na predstavitvah  Gorske reševalne službe Radovljica, Slovenske policije, Slovenske vojske, predstavitvi biatlona, v žrebanju za 7 kilogramsko čokolado….

Vsi udeleženci zimskih pohodov morajo imeti ustrezno opremo za zimske razmere (planinske čevlje, topla oblačila, rezervna oblačila, kapo, rokavice, šal, tople in debele nogavice, nahrbtnik), saj je Pokljuka med najbolj mrzlimi kraji v Sloveniji. S seboj lahko vzamete tudi smučarske palice in dereze. Vsi udeleženci morajo imeti štartno številko pripeto na prsih. Na pohod bomo odšli po urniku (11.00) z zbornega mesta, vodili ga bodo usposobljeni vodniki.

Vse informacije o prireditvi so objavljene na spletnih straneh: <https://www.sportmladih.net> in OŠ Gorje <https://www.osgorje.si>.Vredno ogleda.

ODHOD: sobota, 5. 2. 2011  ob 7.30 uri z avtobusne postaje Celje (zunanji del)

Vrnitev s Pokljuke bo ob 14.30 in prihod v Celje ob 17.uri.

Razredni blagajniki 1. A, 1. H in 1. J poberejo denar za prevoz po 13 EVROV in ga oddajo v blagajno šole v sredo, 2. 2. 2011. Dijaki 2. A, 2. H in 2. J, ki lansko šolsko leto niso opravili pohoda, se prijavijo prof. Lužarjevi.

Vsem udeležencem želim sončen dan in lep nepozaben izlet.

Organizator: Zlatka Kadilnik, prof.

Skip to content