Poezija iz samovarja

Tradicionalno rusko čajanko Gimnazije Celje – Center, ki jo letos pripravljamo v sodelovanju s Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Celje, bo letos posvečena pesnici Marini I. Cvetajevi

V torek, 22. 2. 2022, se bo ob 18. uri v mali dvorani Celjskega doma začela prireditev Poezija iz samovarja, ki jo že nekaj let zapored ob podpori Društva Slovenija Rusija in Sklada Toneta Pavčka pripravlja Gimnazija Celje – Center. Pester literarno-glasbeni program pripravljajo sedanji in nekdanji dijaki GCC z gosti, za kulinarični izbor ruskih jedi pa bodo poskrbeli dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. Z mislijo na aktualne družbene razmere kulturni večer nastaja pod naslovom Človek potrebuje človeka/Человеку нужен человек.

Čas je v Rusiji spregovoril skozi dve pesnici. V preteklih letih so dijaki z besedo, glasbo in plesom v slovenščini in ruščini že osvetlili literarno ustvarjanje Anne A. Ahmatove – pa tudi drugih velikanov ruske književnosti, kot so Puškin, Jesenin, Blok –  letos pa bodo posvetili večer Marini I. Cvetajevi – karizmatični pesnici z ekstravagantnim opusom. Tako bodo obeležili 80. obletnico njene smrti in 130. obletnico njenega rojstva.

Pokrovitelji dogodka: Društvo Slovenija Rusija, Sklad Toneta Pavčka, Krka, d. d.
Častni pokrovitelj: Ruski dom v Ljubljani – predstavništvo Zvezne agencije Rossotrudničestvo

Vstop na prireditev je prost, je pa obvezna predhodna prijava oz. rezervacija sedeža. Prijave zbiramo do 20. 2. 2022 oz. do zapolnitve prostih mest (80) na povezavi https://forms.gle/coLwYySGJBUWuHVQ9
Za udeležbo na prireditvi vse goste prosimo za spoštovanje aktualnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa Sars-CoV-2.


Zelo bomo veseli, če boste lahko ta zimski večer preživeli v naši družbi.

Pojdi na vsebino