Poezija iz samovarja 2020

Vljudno vabljeni k ogledu tradicionalne literarne čajanke Poezija iz samovarja, ki jo pripravljamo že nekaj let zapored v jesenskih mesecih. Sedanji in nekdanji dijaki Gimnazije Celje – Center so pripravili in posneli kulturno prireditev »ŠOPEK VERZOV PESNIKOV RUSKEGA SREBRNEGA VEKA«/«БУКЕТ СТИХОТВОРЕНИЙ ПОЭТОВ СЕРЕБРЯНОГО ВЕКА». V programu sodelujejo kot gosti tudi dijaki I. gimnazije v Celju, prireditev pa pripravljamo v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Celje.

V preteklih letih so mladi z besedo v slovenščini in ruščini, glasbo in plesom že osvetlili življenje, predvsem pa literarno ustvarjanje mnogih velikanov ruske književnosti, letos pa bo večer posvečen poeziji karizmatičnih avtorjev t. i. srebrnega veka Aleksandra A. Bloka, Marine I. Cvetajeve, , Anne A. Ahmatove, Valerija J. Brjusova, Borisa L. Pasternaka in drugih, v slovenščini in ruščini pa bomo slišali tudi pesmi njihovega slovenskega sodobnika Srečka Kosovela. Po tradiciji se je ta večer kulturni dogodek v Celjskem domu vedno doslej nadaljeval še s prijetnim klepetom ob čaju in slaščicah, tokrat pa bomo zaradi neugodnih epidemioloških razmer ponudili dogodek na ogled po spletu.

Pokrovitelji kulturnega dogodka so Društvo Slovenija Rusija, Sklad Toneta Pavčka in Krka d. d.

Verjamemo, da boste kljub spremljanju dogodka po spletu (na Facebook strani in YouTube kanalu GCC) začutili lepoto in bogastvo ruske literature in glasbe ter da bo vaš večer ob tem lep in prijeten. Program smo posneli z veliko truda in odgovornosti, da ohranjamo kulturo tudi v času, ko se v skrbi za zdravje ne moremo družiti.

Z željo in prepričani, da bomo v jeseni 2021 čaj spet pili skupaj, vas prijazno pozdravljamo in želimo vse dobro ter da bi ostali zdravi.

Pojdi na vsebino